Hallby gjorde vad laget skulle i sitt ”genrep” inför det stundande kvalspelet.

Gästerna RP från Linköping hade det tufft hela matchen och ett något brandskattat hemmalag kunde till slut vinna med 28–23.

Jönköpingslaget var inför matchen redan i princip klar serietrea och efter matchen handlade allt snack om det stundande kvalet.

– Nu handlar det om att slicka såren och trycka in energi i gruppen. Sedan ska vi analysera motståndaren. Det ska bli jävligt roligt det här kvalspelet, säger Hallbys tränare Jesper Östlund.

– Den här veckan kommer vi att köra extra fokus på motståndarna och kolla lite mer på det laget än vad vi brukar göra eftersom det är ett lag som inte är från vår serie och som vi har mött tidigare.

Motståndet inte klart

Men trots att Hallbys grundserie tagit slut är det fortfarande ovisst vilket lag som kommer stå på andra sidan när lagen gör upp i den första matchen som spelas i Arenan den 25 mars.

Annons

Handbollsligans avslutade omgång spelas först under måndagskvällen. Och det är fortfarande möjligt att något av fyra lag kan hamna på tolfte plats i tabellen, vilket innebär spel mot Hallby. Det mest troliga är att jumbon Hammarby hoppar upp två snäpp eller att Karlskrona stannar kvar på tolfte plats.

Övriga lag som kan sluta tolva är AIK (tidigare Ricoh) och Önnered.

– Jag har inte direkt någon drömmotståndare. Vi får ta den vi får. Vi har gjort vårt genom att komma trea i den här serien. Så vi får inte det bästa laget av de tre som kvalar från Handbollsligan i alla fall, säger Östlund.

Hallby kommer att följa den rafflande slutomgången innan laget själva ska påbörja uppladdningen inför kvalet.

Hallbys tränare Jesper Östlund har inte någon favoritmotståndare av de lag som Hallby kan ställas mot i kvalspelet.
Foto: Adam Jönsson

En av spelarna som kommer att vara med på Jönköpingslagets andra raka kval mot ligan är lagkaptenen Olle Ek.

Kaptenen: ”Vi har en god chans”

I matchen mot RP Linköping var Hallbys nummer 7 precis som vanligt en av förgrundsfigurerna i framför allt det offensiva spelet.

Och kaptenen är laddad inför kvalet.

– Jag tror att vi har en god chans. I år slutade vi trea i serien med marginal medan vi förra året kom vi fyra, vilket blev klart i sista matchen. Så det känns som att vi har en god chans. Sedan kommer det bli tufft vilka vi än möter, säger Ek.

Tränare Östlund har ingen favoritmotståndare. Men för Ek finns det ett motstånd som kittlar lite extra.

– Vi mötte AIK i kvalet förra året och gick på pumpen där. Det hade varit kul att få revansch. Men det ser nog inte ut att bli dem. Men vi får se, säger Ek.

Hoppas på storpublik

Men Östlund och Ek har samma förhoppning gällande uppslutningen kring de stundande hemmamatcherna.

– Förra året var det magiskt att spela här hemma. Förhoppningsvis hittar Jönköpingsborna tillbaka hit. Kan vi få över 1 000 personer hade det varit grymt. Det hjälper oss jättemycket och då blir det skitkul att spela, säger Ek.

Östlund:

– Jag hoppas att hela Jönköping sluter upp så att vi kan fylla arenan i våra hemmamatcher. Det tror jag kommer bli ett lyft för vårt spel. Jag var här och tittade förra året och då var det ett jäkla tryck på matcherna.

Kvalet spelas i bästa av fem matcher. Hallby börjar hemma och har därefter två raka bortamatcher. En eventuell fjärde match spelas i Jönköping medan en femte och avgörande spelas på bortaplan.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app