Annons

Matchfakta

Handboll, Allsvenskan

Tyresö Handboll-IF Hallby HK 31-37 (11-18)

Hallbys målskyttar:..

Matchfakta

Handboll, Allsvenskan

Tyresö Handboll-IF Hallby HK 31-37 (11-18)

Hallbys målskyttar: Jonathan Wiklund, 10, Marcus Erlandsson, 8 (3), Charles Hugoson, 6, Oskar Hedvall, 5, Olle Ek, 3, Isak Boström, 2, Joel Järlfors, Alexander Westin, Jesper Järlfors.

Publik: 224, Tyresöhallen.

Hallby har under en längre tid haft ett gynnsamt utgångsläge att nå kval uppåt. Nu är det klart.

Efter segern mot Tyresö kan lagen på ”fel” sida av kvalstrecket inte komma ifatt.

– Det känns fantastiskt skönt. Nu har vi på något sätt infriat förväntningarna i grundserien, vi har lyckats med vår målsättning så här långt. Vi har redan tagit fler poäng än förra säsongen och förhoppningsvis kan vi ta tredjeplatsen, säger Jesper Östlund.

Annons

”Framför allt lättnad”

– Det känns kul men det är framför allt en lättnad. Det hade varit lite jobbigt att behöva vinna i den sista matchen, det är en press som vi slipper nu. Nu kan vi börja förbereda oss inför kvalet så att vi är fräscha när det börjar. Vi har haft två riktigt dåliga träningsveckor där tre spelare varit borta på grund av skador och sjukdomar. Därför var det skönt att få den här matchen.

Mot Tyresö fick Hallby en behaglig resa mot två poäng. Hemmalaget gick visserligen upp i en tidig ledning, men därefter vände gästerna på matchen.

Hallby ledde med 18-11 i paus, var som mest i ledning med 13 bollar innan Tyresö snyggade till siffrorna något.

Wiklund tiomålsskytt

– Vi avgjorde matchen i början av andra. Men efter det slutade vi spela och började lämna över ansvar. Spelarna var rädda om kropparna och tog inte hålen och luckorna där man kan få en snyting. Men det var aldrig någon fara på taket, säger Östlund.

Hallbys främsta matchvinnare var tiomålsskytten Jonathan Wiklund och målvakten Fredrik Landin.

– Det är riktigt skönt att vi kan se framåt nu. Mycket handlar om att återhämta kropparna och lägga upp en taktik som gör att vi blir formtoppade i kvalet. Dessutom ska vi försöka ta minst en poäng till och bli trea, säger Jesper Östlund.

Två omgångar återstår innan kvalet drar igång. Hallby möter Varberg borta och RP Linköping hemma.