Annons

Hallby handboll tog på fredagen emot länskonkurrenten Anderstorp i herrarnas allsvenska. Hemmalaget som kom till spel utan en rad tongivande spelare hade redan ett bra grepp om kvalplatsen, men efter matchen är den platsen oerhört nära att vara både praktiskt och teoretiskt klar.

Matchen mot Anderstorp slutade 30-26.

– Det är lite upp och ner idag tycker jag. Vi startar sådär, men får igång det väldigt bra i mitten av första. Sen börjar vi bra i andra innan vi slår av på takten sista kvarten tyvärr. Då låter vi dem komma lite väl nära tyvärr, summerar Andreas Söderman.

Som mest ledde Hallby med elva mål, 26-15. Men laget tappade farten helt alltså på slutet.

– Vi saknar många nyckelspelare och spelare överlag, men alla har gett sig fan på att kämpa för varandra och visa att vi är ett riktigt bra lag trots att bärande spelare saknas.

Annons

– Även om Anderstorp ligger en bit ner i tabellen så är det jäkligt härligt att vi får till det på planen och leder med elva trots att vi inte gör en kanonmatch. Vi gör en okej match, fortsätter Söderman.

"Gick väldigt bra"

Just Andreas Söderman var lagets bästa målskytt under fredagen. Nio fullträffar blev det.

– Det gick väldigt bra för min del, det var skönt att få förtroende och visa att man kan spela anfall också och inte bara försvar. Det var roligt, säger han om sin egen insats och tycker laget hade koll på tillställningen även på slutet.

– Jag tycker det känns som att vi hade matchen. Visst får man lite tankar kring att det kan finnas en möjlighet att tappa, men det kändes relativt lugnt ändå.

Laget ligger nu sju poäng före Aranäs och Rimbo som jagar kvalplats. De lagen har fyra matcher kvar och något av dem måste gå rent samtidigt som Hallby klappar igenom fullständigt för att Jönköpingslaget ska missa kvalplatsen.