Annons

– Jag valde att ställa över lite spelare som är halvskadade och spelare som har haft hög belastning på sistone för att de ska kunna vara fräscha om en och en halv vecka när kvalet drar i gång. Jag tror att det var välbehövligt även om resultatet blev som det blev, säger Hallbys tränare Jesper Östlund.

Ja, för det blev stora siffror nere i Halland på onsdagskvällen. Hemmalaget vann matchen med 38–25 mot ett något reservbetonat Hallby.

En av anledningar till att resultatet rann i väg var att Jönköpingslaget testade ett nytt spelsystem inför det stundande kvalet mot Handbollsligan – ett kval som Hallby säkrade en plats redan i förra omgången.

Vid en seger hade Hallby visserligen satt lite press på just Varberg om andraplatsen, vilken på pappret innebär ett något enklare kvalmotstånd.

Annons

Men för att nå andraplatsen hade Jönköpingslaget också behövt hjälp av bottenlaget Anderstorp i den sista omgången.

Med tanke på statusen på truppen och det som komma skall var det en chansning som inte var aktuell för Östlund och hans lag den här kvällen.

– Vi hade andra målsättningar med den här matchen än att vinna. Bland annat att vi skulle jobba in ett 7-6-spel. Men det gick käpprätt åt helvete. Vi spelar det under den första kvarten och blir överkörda, säger Östlund.

Gästerna gick i stället tillbaka till ett vanligt 6-6-spel, vilket kunde stabilisera raset något.

Hos gästerna var Marcus Erlandsson och Jonathan Wiklund målbäst med nio fullträffar vardera. Dessutom släppte Östlund fram de tre juniorerna Filip Ader, Lukas Wallinder och Alexander Westin som fick gott om speltid i matchen.

– De går in och gör det bra alla tre. Det är jäkligt roligt att tre juniorer får mycket speltid och får vara med och känna på det på en annan nivå än tidigare, säger Östlund.

För Hallby väntar en sista grundseriematch innan kvalspelet. RP Linköping gästar Arenan på söndag.

– Vi får fundera i veckan på hur vi ska lägga upp det. Men vi kommer inte chansa med någon som har ont. Men de spelarna som har haft hög belastning kommer att vara med mot RP, säger Östlund.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app