Annons

Matchfakta

Handboll, Handbollsligan

IFK Kristianstad-IF Hallby HK 26-17 (13-10)

Hallbys målskytt..

Matchfakta

Handboll, Handbollsligan

IFK Kristianstad-IF Hallby HK 26-17 (13-10)

Hallbys målskyttar: Adam Tumba, 4 (2), Robin Svensson, 3, Jesper Järlfors, 3, Olle Ek, 2, Charles Hugoson, 2, William Hermansson, 2, Martin Mårtensson.

Publik: 4 017, Kristianstad Arena.

Efter nästan två veckor utan match reste Hallby till Kristianstad för ett möte med 2010-talets gigant inom svensk handboll. Det skulle bli en övermäktig uppgift till slut.

Hallby öppnade dock matchen piggt och var vid ett tillfälle i ledning med 9-7. Men Kristianstad vände underläge till ledning med 13-10 innan halvleken var färdigspelad.

Annons

– Vi gjorde en riktigt bra första halvlek, där resultatet inte speglade vår prestation. Vi gjorde det vi hade bestämt och höll oss till de ramar vi satt upp, men vi missade lite för mycket lägen. Det kändes surt att ha tre ner i paus, men vi missade två straffar och ett par frilägen. Annars spelade vi bra både i försvars- och anfallsspelet, säger Jesper Östlund.

Svårt att göra mål

Kristianstad gjorde två raka mål i andra halvlek, vilket fick till följd att Östlund tog sin andra timeout tidigt i andra halvlek. Det hjälpte dock inte. Hallby hade förtvivlat svårt att få bollen i mål, gjorde bara sju mål efter paus, och skåningarna sprang ifrån till en klar ledning.

När slutsignalen ljöd stod det 26-17 på resultattavlan.

– Vi blev helt överkörda i den första delen av andra halvlek. När vi kom ut i andra tappade vi all tydlighet och all disciplin. Vi gjorde allt vi inte sagt att vi skulle göra, och matchen var avgjord efter 40 minuter. Det känns surt att vi inte gav oss själva chansen, säger Östlund.

Kristianstad hade sin främste matchvinnare i storspelande målvakten Leo Larsson, som byttes in i slutet av första halvlek.

”Kan inte acceptera det”

– Försvarsspelet och målvakterna var bra i andra med, men anfallsspelet och avsluten var för dåliga. Vi kan inte acceptera att motståndarnas målvakt har 70 i räddningsprocent. Vissa räddningar var bra gjort av honom, men andra skott var alldeles för lätta att rädda. Vi måste smälla dit bollarna och inte skjuta i mellanhöjd, säger Östlund.

Hallby drabbades dessutom av tre skador under matchens andra hälft. Inbytte målvakten Samuel Johannesson fick ett skott i ögat, Olle Ek fick en smäll på foten och Jesper Järlfors fick en smäll på tummen. Men nu kommer lugnande besked om skadorna.

– Det är lugnt med allihop. Jag tror att alla är med i nästa match, säger Jesper Östlund, vars lag nu får ladda om till hemmamötet med IFK Skövde nästa onsdag.