Annons

Hallby kämpar för nytt kontrakt medan Kärra har chans att vinna serien. Det kunde väl bara gå på ett sätt? Nej, Jönköpingslaget skrällde och vann med 26-23.

Matchfakta

Handboll, Div. 1

IF Hallby HK-Kärra HF 26-23 (13-11)

Hallbys målskyttar: Hanna Tolstrup, 5, Jenny ..

Matchfakta

Handboll, Div. 1

IF Hallby HK-Kärra HF 26-23 (13-11)

Hallbys målskyttar: Hanna Tolstrup, 5, Jenny Larsson, 5 (1), Sara Ander, 4, Elin Johansson, 4, Sulejma Sarda, 3, Madeleine Schlosser, 3, Kristina Iveljic, Andrea Gannsjö.

Publik: 169, Arenan Idrottshuset.

– Det var riktigt bra får jag säga. I dag var det ett gediget bra jobb bakåt och bra målvaktsspel som lade grund till segern, säger Tomas Utterberg.

– Klara Härnström började i mål, men hon fick en översträckning i armbågen, men då kom Sofie Andersson in och spelade bra. Sedan spelade Kristina Iveljic väldigt bra försvarsspel och tog bort deras storskytt under stora delar av matchen. Det gjorde att vi hade råd att missa lite framåt, vi vågade spela ut och tog inte första bästa läge.

Fyra raka mål

Annons

Hallby var mestadels i ledning, men i mitten av andra halvlek var det oavgjort vid två tillfällen. Då svarade hemmalaget med att gå från 19-19 till 23-19, vilket blev det matchavgörande rycket.

– Det kändes bra bakåt och det hann aldrig bli nervöst. Vi rättade till anfallsspelet och bytte en del spelare när det hade gått tungt. Många spelare var med och bidrog i den här matchen, säger Utterberg.

Trots segern har Hallby tre poäng upp till Kroppskultur på den negativa kvalplatsen när tre omgångar återstår.

”Har verkligen chans”

– Vi har verkligen chans att hänga kvar, men det är inte kul att vi inte har det i egna händer. Kroppskultur har två svåra matcher närmast och jag tror att vi har goda chanser att ta Farmen borta i nästa omgång, säger Tobias Utterberg.

– Jag tycker att vi har tagit oss samman, vi uppträder riktigt bra tillsammans. Tidigare har vi haft en del småskavanker, vilket har gjort att vi inte har fått riktiga träningsveckor, men nu kan alla gå för fullt.