Annons

Matchfakta

Handboll, Träningsmatch

IF Hallby HK-Lugi Handboll 26-29

Spelplats: GBJ Bygg Arena.

Matchfakta

Handboll, Träningsmatch

IF Hallby HK-Lugi Handboll 26-29

Spelplats: GBJ Bygg Arena.

Hallby har inte spelat en seriematch sedan 27 december, då Varberg besegrades efter ett dramatiskt avgörande. För att få känna på matchspel igen bestämde sig Hallby och Lugi för att mötas i en träningsmatch i Växjö.

– Det var lite slarvigt och otajmat i perioder, men det var skönt att få en träningsmatch inför omstarten. Både vi och Lugi saknade ett par spelare. Vi spelade runt och testade lite nytt. En del spelare fick spela i defensiva situationer som de inte har gjort innan, säger Jesper Östlund, som fick både positiva och negativa svar.

Annons

– Det var inte så mycket nytt egentligen. Vi testade sju-sex spel, men det fungerade sådär. Men det var positivt att spelare som normalt sett inte spelade så mycket bakåt fick göra det i perioder. Vi kände på det för utvecklingens skull.

Hallby saknade både Oskar Hedvall och Adam Tumba som är skadade och Jesper Jakobsson och Fredrik Wendel som är utlånade till Kärra. Enligt Östlund är det osäkert om den skadade duon kan vara tillbaka till omstarten mot Redbergslid 29 januari, men det ska inte röra sig om någon längre frånvaro.

Relaterat: Nytt glädjebesked för Hallby
Relaterat: Skyttekungen förlänger med Hallby