Hallby kopplade grepp om serieledningen när de bortabesegrade Kärra.

Annons

Matchfakta

Handboll, Division 1Kärra-Hallby 23-27 (14-13)Målskyttar Hallby: Joel Järlfors 7, Charles Hugos..

Matchfakta

Handboll, Division 1Kärra-Hallby 23-27 (14-13)Målskyttar Hallby: Joel Järlfors 7, Charles Hugoson 7, Anton Andersson 4, Fredrik Wendel 2, Tobias Stridh 2, Karl Lindbom 2, Getoar Gjikokaj 2, Ivan Pilipovic.Publik: 120, Lillekärrshallen Göteborg.

Fem minuter in i matchen stod det 0-3 till Hallby. Det kunde till och med blivit mer men bottenlaget Kärra bjöds in i matchen när Hallby började slarva.
– Vi spelade väldigt bra försvars samt målvaktsspel. Tyvärr kastar vi bort bollar i offensiven vilket gör att vi inte drar ifrån, berättar Hallbys tränare Joachim Löfstedt.

"Vi är inte riktigt med"
De tekniska misstagen hos Hallby tog Kärra vara på. I de sista 10 minuterna av första halvlek tappar Hallby och drar på sig flera utvisningar. Därför kunde hemmalaget gå till paus med en ledning.
– Vi var inte riktigt med och vi drog på oss utvisningar vilket gjorde att de vände.

Men i den andra halvleken kom Hallby upp på en helt annan nivå. Totalt stod gästerna för bara fem tekniska misstag.
– I andra tar vi tag i takt pinnen, jag tycker att Kärra borde fått fler utvisningar men domaren firade trots att mina spelare fick slag i ansiktet.

Hallby vände matchen och ledde som max med fem bollar. De kunde till slut bevaka ledningen och vinna matchen med 23-27. Skönt tyckte Hallbys tränare.
– Vi gör ingen bra match men det är viktigt att vi vinner på bortaplan direkt efter uppehållet, sa Joachim Löfstedt som samtidigt berättade att det inte går att spela som de gjorde mot topplagen.

Nu leder Hallby serien med en poäng. Nästa match väntar mot Höör på hemmaplan.