Annons

Matchfakta

Handboll, Allsvenskan

IF Hallby HK-Amo HK 34-28 (15-14)

Hallbys målskyttar: Charles ..

Matchfakta

Handboll, Allsvenskan

IF Hallby HK-Amo HK 34-28 (15-14)

Hallbys målskyttar: Charles Hugoson, 7, Felix Thyberg, 7, Oskar Hedvall, 4, Olle Ek, 4 (1), Andreas Söderman, 4, Joel Järlfors, 2, Robin Svensson, 2, Jesper Järlfors, 2, Marcus Erlandsson (1), Jonathan Wiklund.

Publik: 536, Arenan Idrottshuset.

Oliver Löfwenius har haft en stor roll i Hallby under de två senaste säsongerna. Men nu står det klart att den här säsongen är över. Orsaken är att 22-åringen slet av korsbandet efter en situation tidigt i matchen mot Skånela förra helgen. Det innebär att han blir borta från matchspel i upp till ett år.

Annons

– Det är jättetråkigt och enormt ledsamt eftersom det är en fantastisk kille. Han har kämpat sig tillbaka från två korsbandsskador i samma knä, så det är riktigt deppigt. Samtidigt kan vi inte hålla på och grubbla på det, säger tränaren Jesper Östlund, som fick formera om laget till hemmamatchen mot Amo.

– De som kom in gjorde det jättebra, då tänker jag till exempel på Jesper Järlfors. Vi har fått göra om anfallsspelet där Oliver var central. I dag jobbade vi mycket med vårt växelspel, och det är något vi lyckades väldigt bra med. Vi hade bra bredd och hittade kanterna.

Mål på japan

Hallby övertygade inte i början av matchen, och Amo var i ledning med fyra mål vid lika många tillfällen. Hemmalaget spelade dock upp sig och vände underläget till ledning med 15-14 i paus. En bidragande orsak till det var att kantspelet kom i gång allt bättre. Charles Hugoson och Felix Thyberg fick bollar att jobba med, och duon förvaltade allt som oftast sina chanser.

– Jag fick en skön start med en snabb kasse, och sedan rullade det bara på. Jag fick bra bollar av medspelarna, säger Thyberg.

Hallby var i ledning i hela andra halvlek, ledde som mest med sex bollar och stod till slut som segrare med 34-28. Slutresultatet fastställdes av Thyberg, som gjorde mål på en så kallad japan.

– Rent spontant är det en fruktansvärt skön känsla. Det är lite derbykänsla när vi möter Amo, de bjuder alltid upp till dans och kämpar ända in i det sista. Jag har längtat hela veckan till den här matchen, säger Felix Thyberg.

”Skönt att det lossnar”

Hallbys främsta matchvinnare Charles Hugoson och Felix Thyberg, som gjorde sju mål var. Thyberg gjorde till och med mål efter att ha sprungit ihop med domaren.

– Både Charles och Felix gjorde kanonmatcher, och Felix gjorde nog sin bästa match, säger Jesper Östlund.

– Jag tycker att jag kom till jättebra både bakåt och framåt. Jag gör min bästa säsong målproduktionsmässigt och det är skönt att det lossnar. Det är skönt att ge tillbaka för all hjälp jag får. Jag är ung och då är det både toppar och dalar, konstaterar Thyberg själv.

Eftersom Aranäs vann sin match mot Rimbo är avståndet till lagen närmast nedanför kvalstrecket sju poäng. Eftersom det bara är tio poäng kvar att spela om talar mycket för att Hallby återigen får kvala till handbollsligan.

JnyttTV: Hör vad lagkaptenen Olle Ek säger om matchen.