Annons

Vill du se ett målkalas kan du boka in matcherna mellan Hallby och Rimbo Roslagen.

När lagen gjorde upp i Arenan i Jönköping på söndagskvällen blev det en målfest som inte slutade förrän hemmalaget hade gjort 44 baljor och bortalaget skjutit 35 mål.

– Det var många mål. De få målen jag gjorde var inte så stor del procentuellt, säger Hallbys sexmålsskytt Oliver Löfwenius.

Matchfakta

Handboll, allsvenskan

Hallby–Rimbo: 44–35 (22–17)

Publik: 526

Spelplats: Id..

Matchfakta

Handboll, allsvenskan

Hallby–Rimbo: 44–35 (22–17)

Publik: 526

Spelplats: Idrottshuset Arenan, Jönköping

De två lagen följdes åt i inledningen av den första halvleken.

Annons

Men efter att Hallby fått bättre grepp om sin motståndare kunde hemmalaget gå förbi målmässigt.

Det hjälpte förstås till att Rimbo nästan uteslutande spelade med sju utespelare. Gästerna valde kontinuerligt att plocka ut sin målvakt under anfallen.

Ett val som straffade sig flera gånger om när Hallby enkelt kunde kasta in bollen i mål från egen planhalva.

Efter fem bollars ledning i paus utökade hemmalaget ledningen i den andra halvleken. Trots ett tappert försök klarade gästerna aldrig av att göra match av den här tillställningen.

– Det blir lite avslaget. Man ska inte ge upp eller ta ut något i förskott. Men det märks att båda lagen går lite på halvfart och det skjuts ännu mer om det ens var möjligt. Det drar ner kvaliteten under de sista tjugo minuterna, säger Löfwenius.

– Det är gött att vi är här hela matchen. Det är lätt att tappa poäng mot sådana här lag. De är bra på det som de gör.

Utmanar serieledaren

Tvåpoängaren gör att Hallby fortsätter att utmana toppen i Handbollsallsvenskan. Jönköpingslaget är nu bara ett poäng bakom serieledande Varberg.

– Det är kul. Vi har höjt kraven mot tidigare år. Vi är inte nöjda än och då har vi ändå bara förlorat en match. Men det krävs betydligt mer om vi ska komma etta i den här serien, säger Löfwenius.

En match återstår innan juluppehållet.

Hallby ställs nästa vecka återigen mot Rimbo Roslagen. Den här gången på bortaplan.

– Det brukar vara ännu värre där uppe. Vi får försöka dra ner på tempot där uppe för att hålla i bollen ännu mer. Det tjänar vi på. Men det är en tuff utmaning, säger Löfwenius.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app