Annons

Förlust mot danska Fredericia, seger mot Redbergslid och oavgjort mot Sävehof i de tre första träningsmatcherna. Under förra helgens träningsläger blev det förlust mot Aranäs, men segrar mot Kungälv och Torslanda.

På söndagseftermiddagen spelade Hallby sin sista försäsongsmatch innan serien drar igång den kommande helgen. Och det blev vinst igen. Genrepet mot Skånela slutade 29-27.

– Det var en match i rätt högt tempo och mycket spring. Vi var i förarsätet i hela matchen, men släppte av lite på takten och då blev det tight tätt inpå slutet. Men vi lyckades hålla avståndet och vinna, säger lagets tränare Jesper Östlund.

– Jag tyckte det var ett okej genrep, men det känns som att vi har någon nivå till i oss när det börjar brinna. Det känns också som att killarna är lite less på träningsmatcher och vill att det drar igång, fortsätter han.

Annons

Hallbytränaren lyfter fram Jonathan Wiklund, Olle Ek och ett stabilt målvaktsspel.

– Det var bra att Jonathan och Olle var tillbaka från lite skador och sjukdomar och att de är inne i det och hittar lite tajming.

Har du fått ut det du vill av försäsongen?

– Ja, det tycker jag. Jag är nöjd med helheten och tycker vi har fått ihop bitarna vi jobbat med. Det känns som att vi har kommit en bra bit på väg och är redo att sätta igång.

Nästa helg drar handbollsligan igång. Hallby möter Redbergslid på lördag.

– Nu blir det matchförberedelser, två träningar fokuserar vi på oss själva och så två träningar med fokus på RIK, med lite videogenomgång, avslutar Jesper Östlund.