Annons

Hallby gjorde processen kort med Somby/Skövde. Västgötarna höll jämna siffror fram till 3-3, men därefter drog gästerna ifrån till några måls ledning. Redan i paus var avståndet mellan lagen åtta bollar.

Matchfakta

Handboll, Div. 1

HF Somby/Skövde-IF Hallby HK 20-32 (8-16)

Hallbys målskyttar: Hanna Tolstrup, 7, ..

Matchfakta

Handboll, Div. 1

HF Somby/Skövde-IF Hallby HK 20-32 (8-16)

Hallbys målskyttar: Hanna Tolstrup, 7, Madeleine Schlosser, 5, Jenny Larsson, 5 (3), Elin Johansson, 5, Mia Sarajlija, 3, Malin Andersson, 2, Matilda Aronsson, Kristina Iveljic, Andrea Gannsjö, Lia Beckström, Ida Hernodh.

Publik: 79, Skövde idrottshall.

– Vi var riktigt sugna på att vinna och gick på knock nästan direkt, konstaterar tränaren Tomas Utterberg.

– De höll jämnt under de första tio minuterna, men sedan ryckte vi och täppte till helt och hållet bakåt. Vår målvakt Klara Härnström var riktigt bra de sista 20 minuterna i första och det var grunden till att vi drog ifrån tillsammans med ett bra försvarsspel.

Aldrig hotad

Hallbys seger var aldrig hotad efter paus, och när slutsignalen ljöd stod det 20-32 på resultattavlan.

Annons

– De hade inte riktigt orken, och andra halvlek blev en transportsträcka. Vi gjorde en jättebra match, både kollektivt och sedan fanns det vissa prestationer som höjde sig över mängden.

Individuellt går beröm till Klara Härnström, Kristina Iveljic och Hanna Tolstrup.

Hallby passerade Kroppskultur, som spelar sin sista match i sista omgången först på onsdagskvällen. Därför är det oklart hur mycket segern mot Somby/Skövde är värd.

”Tagit oss samman”

– Vi har tagit oss samman och avslutat seriespelet riktigt bra. Det är synd att vi vaknade lite för sent, säger Utterberg.

Kroppskultur har bättre målskillnad än Hallby och får kvala om det blir minst en poäng mot H65 Gordies, som inte har något att spela för.

– Motivation är ofta avgörande i sådana matcher, det visade vi i dag, men vi hoppas att H65 gör sitt jobb. Men visst har Kroppskultur allt i egna händer, säger Tomas Utterberg.