Annons

Matchfakta

Handboll, Allsvenskan

IF Hallby HK-Kungälvs HK 33-25 (13-13)

Hallbys målskyttar: Ol..

Matchfakta

Handboll, Allsvenskan

IF Hallby HK-Kungälvs HK 33-25 (13-13)

Hallbys målskyttar: Oliver Löfwenius, 8, Olle Ek, 6 (1), Charles Hugoson, 6, Jonathan Wiklund, 4, Joel Järlfors, 2, Robin Svensson, 2, Isak Boström, 2, Andreas Söderman, 2, Oskar Hedvall.

Publik: 435, Arenan Idrottshuset.

Hallby bar ett stort favoritskap i matchen mot Kungälv, som parkerar på negativ kvalplats i tabellen. Men att det var ett topp- och ett bottenlag som ställdes mot varandra var svårt att tro i matchupptakten.

Hallby fick inte mycket att stämma till en början och när Kungälv ledde med 6-3 valde tränaren Jesper Östlund att ta timeout.

Annons

– Det var tempofattigt. De spelade högt, drog ner på tempot och det blev osäkert hos oss, konstaterar Oliver Löfwenius.

Hallby gick upp i ledning med 10-8, men Kungälv kom tillbaka och hade 13-13 efter en första halvlek som inte nådde några högre höjder spelmässigt.

Radade upp räddningar

Efter en något trevande start på andra halvlek höjde Hallby tempot samtidigt som målvakten Fredrik Landin började rada upp räddningar. Det gjorde att hemmalaget successivt kunde dra ifrån i målprotokollet och till slut blev det en ganska bekväm seger med 33-25.

– Vi hade ett bra försvarsspel samtidigt som Fredrik gav oss en otrolig trygghet. Han har varit lysande på slutet och har stängt igen totalt i fem av de sju senaste matcherna. Han har räddat oss flera gånger och har väldigt stor del i vår framgång, säger Oliver Löfwenius om Landin som kom upp i 16 räddningar.

Löfwenius själv gjorde åtta mål och var en annan av Hallbys matchvinnare.

– Jag är framför allt nöjd med procenten eftersom jag bara missade ett avslut. Det är bättre att göra mål på åtta av nio avslut än på 15 av 30. Jag är även nöjd med mitt eget försvarsspel, säger han.

”Kan inte ställa ut skorna”

Har du jobbat med att höja procenten i dina avslut?

– Ja, det tycker jag. Min första säsong i Hallby var jag tvungen att prestera på den lilla tid jag fick spela och förra säsongen hade vi en del skador. Det är bara att fortsätta jobba på det, målet får vara att bli hundraprocentig.

Hallby parkerar på tredje plats i den allsvenska tabellen och har kopplat grepp om en kvalplats till handbollsligan. Frågan är dock om den nuvarande spelmässiga nivån räcker för att hålla sig kvar i toppen under resten av säsongen.

– Det handlar om jämnheten. Vi spelade jättebra mot OV senast och måste nå samma nivå även när vi möter de sämre lagen, vi kan inte bara ställa ut skorna. Men vi har många unga spelare och de kommer mer och mer för varje match, säger Oliver Löfwenius.

JnyttTV: Hör vad målvakten Fredrik Landin säger om matchen.