- Det ska bli riktigt roligt att få spela med Hallby, säger vänstersexan som utvecklats enormt mycket under sin sejour i Redbergslid.

- Man gör det med Magnus Wislander som tränare, säger Niko och skrattar.

Tre knäoperationer

När han lämnade Hallby för riksidrottsgymnasiet i Göteborg blev det först spel i tre säsonger med juniorspel innan han spelat två säsonger med A-laget.

Trots tre tuffa knäoperationer har han inte gett upp.

- Visst har det varit motigt, men samtidigt har jag haft bra stöd i Göteborg, både i skolan och i klubben. De har peppar mig och hjälpt mig att bygga upp fysiken ordentligt. Nu känns det riktigt bra.

Den 188 centimeter långe kantspelaren kommer till ett Hallby som förra säsongen var nära att knipa en kvalplats i allsvenskan. Och han sticker inte under stol med att målsättningen är tuff.

Annons

Tuff målsättning

- Vi ska absolut vara med och slåss om en topp-tre-plats. Det här laget ser riktigt intressant ut.

Som kantspelare är han van vid att göra mycket mål på kontringar. I Redbergslid byggde man mycket av spelet på bra målvaktsspel och kontringar. Det hoppas Niko att få fortsätta med i Hallby också.

Tränaren Kim Shepherd är givetvis nöjd med förvärvet.

- Det här ligger lite i den linje som vi jobbar med i föreningen, att ha koll på killar från orten. Jag tror att det är en bra väg att gå om man vill nå framgång. Niko är en mycket duktig spelare som vi kommer att få stor nytta av.