Didrik Strömberg, med Sundsvall som moderklubb, har de senaste fem säsongerna spelat med Timrå IK i Hockeyallsvenskan. Men nu väljer backen att lämna den nyblivna SHL-klubben för spel med HV71.

– Didrik är en väldigt användbar back som haft en fin utveckling i Timrå och kommer att passa bra in i vår backbesättning. Han har under flera år varit en tongivande back i Timrå och det ska bli spännande att se honom i HV-tröjan, säger sportchefen Johan Hult i ett pressmeddelande.

"Väldigt klar bild av mig"

Strömberg, som spelat SHL-kval med Timrå, ser fram emot att ansluta till sin nya klubb.

– Det känns jättebra. Det blir jättekul att komma ner och köra där nere, säger han, och förklarar varför valet föll på HV71:

Annons

– De hörde av sig och hade en väldigt klar bild av vad jag är för spelare. Jag har spelat länge i Timrå och känner att jag vill testa något nytt. Det känns som rätt val. Jag känner mig redo för spel i SHL, jag ska jobba hårt för att ta en plats. Jag vill dels hjälpa HV till framgång och dels ta mitt eget spel till en ny nivå.

Det har ryktats om en övergång ett tag. Hur länge har det varit klart?

– Det har blivit klart på slutet. Vi har haft kontakt ett tag men jag har velat spela klart med Timrå först.

Känslosamt avsked

Strömberg lämnar alltså Timrå trots avancemanget till SHL, och han medger att det är ett känslosamt avsked.

– Det kommer att vara speciellt, men det hade varit likadant om vi inte hade gått upp. Samtidigt kunde det inte ha slutat på ett bättre sätt. Det är helt otroligt att vi lyckades till slut, säger Strömberg, som beskriver den senaste säsongen som den bästa för egen del.

– Det har gått framåt och i år lossnade det verkligen. Jag har hittat min roll och hållit en bra och jämn nivå. Det beror på att jag har sett vad jag har behövt jobba med och har framför allt hittat en jämnhet. Spelet utan puck har alltid varit mitt signum, men jag har förbättrat spelet med puck och har ett bättre förstapass.

Vad ser du som dina främsta styrkor?

– Det defensiva spelet, spelet i försvarszon är min styrka. Jag spelar tufft och uppoffrande.

Didrik Strömberg och HV71 har kommit överens om ett kontrakt som sträcker sig över två säsonger.

Didrik Strömberg

Född: 16 mars 1994 i Sundsvall

Moderklubb: IF Sundsvall Hockey

Position: Back

Sk..

Didrik Strömberg

Född: 16 mars 1994 i Sundsvall

Moderklubb: IF Sundsvall Hockey

Position: Back

Skjuter: Vänster

Längd/vikt: 187 cm / 88 kg

Tidigare klubbar: IF Sundsvall Hockey, Timrå IK

SHL