I vår går nuvarande räddningschefen Bengt Martinsson i pension. Under hösten och vintern har hans ersättare rekryterats och nu står det klart att det är Samuel Nyström som blir ny räddningschef i Jönköpings kommun.
Nyström är brandingenjör och har arbetat i kommunen sedan 1995. Sedan 2002 har han varit chef och ansvarig för räddningstjänstens brandförebyggande verksamhet.

”Stimulerande utmaning”
− Detta känns som en mycket stimulerande utmaning. Jag ser verkligen fram emot att, tillsammans med alla kompetenta medarbetare på räddningstjänsten fortsätta utveckla vårt arbete för trygghet och säkerhet i Jönköpings kommun, säger Samuel Nyström i ett pressmeddelande från Jönköpings kommun.

Förordade Nyström
Totalt fyra personer sökte tjänsten. Politikerna i ledningsutskottet förordade Samuel Nyström, och nu har beslutet klubbats av politikerna i kommunstyrelsen.
− Under rekryteringsprocessen blev det tydligt att det fanns flera bra kandidater till jobbet. Med sin bakgrund och sina tidigare erfarenheter har Samuel Nyström goda förutsättningar att leda och vidareutveckla räddningstjänstens viktiga verksamhet, säger Carin Berggren (M), ansvarigt kommunalråd.