Förra veckan stod det klart att Ninos Töre inte kommer att bli kvar som tränare i Assyriska – och nu har föreningen hittat ersättarna. Det handlar om en välkänd duo för dem som följer fotbollen i Vätterbygden.
Andreas Tegström och Michell Haidari, som båda närmast kommer från Husqvarna FF, blir huvudtränare respektive assisterande tränare. Båda har skrivit på tvåårskontrakt.
– Vi har fått till detta efter väldigt mycket hårt jobb i styrelsen. Vi har jobbat på tre olika namn efter att Ninos gick, men jag behöver inte säga några namn. Den här kombinationen har varit vårt förstaval, så vi är jättenöjda. Vi vet att Andreas egentligen skulle haft paus från fotbollen, så det är fint av honom att ta detta, säger sportchefen Rubel Shamoun.

Michell Haidari och Andreas Tegström. Det är Assyriska IK:s nya tränarpar inför kommande division 3-säsong. Foto: Peter Gustafsson
"Den här kombinationen har varit vårt förstaval", säger sportchefen Rubel Shamoun. Foto: Peter Gustafsson

”Inte missa den här chansen”
– Vi vet att våra spelare ser upp till de här killarna, så vi tror att det blir en väldigt bra kombination. Andreas har erfarenhet från många klubbar, och Michell är uppvuxen med föreningen. Vi har alltid velat ha hit honom som spelare, men nu blir det som assisterande tränare i stället.
Varken Tegström eller Haidari har någon tidigare tränarerfarenhet, men det är inget som oroar sportchefen.
– Knappt någon av våra tidigare tränare har haft jättemycket erfarenhet. Vi har bred kompetens i föreningen, så vi ser inget negativt i det. Vi ska göra vårt yttersta för att hjälpa dem när det behövs, säger Shamoun.
– Jag ville inte missa den här chansen när den dök upp. Visst, det är högt upp, och det gäller att vara ödmjuk. Jag inser att det är något helt annat att vara tränare än spelare. Det blir en utmaning, men jag känner mig rätt så väl förberedd, säger Tegström själv.

Tänkt ta sabbatsår
Både Andreas Tegström och Michell Haidari avslutade sina spelarkarriärer efter den senaste säsongen. Tegström hade tänkt ta ett sabbatsår från fotbollen, men tänkte om när Assyriska hörde av sig.
– Assyriska har varit nära att gå upp två år i rad, och det känns som att man vill något, så det blir en fin utmaning, säger Tegström.
– Det här är nytt för mig, så det blir en utmaning. Jag har följt klubben ända sedan min pappa var ordförande och jag har alltid velat hjälpa föreningen på ett eller annat sätt. I och med att det har blivit som det blivit tar jag den här rollen, säger Haidari.
Andreas Tegström har utöver många år i HFF även representerat J-Södra samt flera klubbar i högsta och näst högsta serien i Norge, så han har hunnit samla på sig en hel del erfarenhet som han nu ska ta med sig i tränarjobbet.
– Jag har haft rätt många tränare och ska försöka plocka det bästa av de som har varit bäst. Sedan får vi se vad det blir, säger han.

JnyttTV. Se videointervju med Andreas Tegström: