Jönköpings Posten är först med nyheten att Reine Johansson tar över som vd för HSB Göta. Det skriver tidningen på fredagen.

Reine Johansson är vd för NKBo, Grännahus, Bankerydshem, Visingsöbostäder och Bottnaryds bostadsaktiebolag. Han säger att det är oklart när han kommer tillträda, men att det troligtvis blir i början av nästa år.

– Det känns väldigt bra och spännande att jag fått det här förtroendet, samtidigt är det en jobbig separation från kollegorna, säger Johansson till JP.se.

Det var 2010 som han blev vd på NKBo, och därefter har han fått samma post på flera kommunala bostadsbolag.

– Jag har anställt många på tjänstemannasidan och det gör det naturligtvis vemodigt att lämna. Det är ju också många stora planer som jag varit med och ta fram, där någon annan nu får ta över. Men man väljer ju inte när sådana här erbjudanden ska komma och det ska verkligen bli roligt att arbeta med den bredden som HSB Göta har.

Annons

"Kan marknaden väldigt bra"

HSB Götas styrelseordförande, Elin Rydberg, poängterar att det medlemsägda bolaget inte enbart har marknadsmässiga intressen och att de är nöjda med rekryteringen.

– Han kan marknaden väldigt bra eftersom han har en bakgrund både inom det kommunala och som privat byggherre och han har bra ledaregenskaper.

– Vi försöker förena ekonomisk lönsamhet med att vara en samhällsaktör med ett socialt engagemang. Här kan Reine Johansson spela en stor roll inom exempelvis stadsutveckling.

HSB