Kung Fu Resor är ett nystartat företag i Jönköping som erbjuder paketresor med temat Shaolin Kung Fu-träning i Kina. Shaolin Kung Fu är ett samlingsnamn för de kinesiska stridskonster som har sitt ursprung och räknar sin härstamning från det buddhistiska Shaolintemplet i Kina.

– Jag har haft den här drömmen sedan en lång tid tillbaka. Sedan barnsben har jag varit fascinerad av Kung Fu, säger Fuat Altun, grundare och vd för Kung Fu Resor.

Resenärerna kommer kunna boka in sig på två eller fyra veckor och i paketpriset ingår bland annat transport mellan flygplatsen i Peking och staden Shijizuang, boende på ett fyrstjärnigt hotell och träningspass tillsammans med elitinstruktörer som samtliga är utbildade i det välkända Shaolintemplet.

– All träning kommer att ske på en nybyggd Kung Fu-skola i Shijizuang. Vi har fem instruktörer varav två som talar enklare svenska. Detta för att träningen ska bli så effektiv som möjligt. Jag har varit på plats och sett att skolan håller vad de lovar. Jag blev överväldigad av huvudinstruktörens kunskaper, berättar Altun.

Annons

Själv har han erfarenhet av karate.

Fuat Altun är glad över att äntligen kunna förverkliga sin dröm.
Foto: Alexandra Locking

Vill gå mot strömmen

– Man hör mycket om import av kläder och elektronik från Kina och det har blivit hård konkurrens på den sidan. Jag tänkte att jag skulle gå mot strömmen och istället exportera något från Sverige till Kina. Då fick jag idén att starta ett resebolag med fokus på Kung Fu. Många som utövar någon form av kampsport har någon gång tänkt att de vill träna Kung Fu i Kina, säger Altun.

Resorna vänder sig till alla målgrupper och även nybörjare är välkomna. Det ända kravet för att man ska få följa med är att man ska ha fyllt 18 år.

I resan ingår även träningskläder och ett diplom på att man har utövat Kung Fu på den aktuella skolan.

Träningspass i Shaolintemplet

Dessutom arrangeras utflykter till Kinesiska muren, Himmelska fridens torg och Shaolintemplet.

– På Shaolintemplet har jag ordnat så att våra resenärer ska få ett träningspass och en övernattning. De som känner till Shaolintemplet vet att det inte är lätt att få ett träningspass där. Kön dit är väldigt lång, berättar Altun.

Jungfruresan är planerad till den 29 oktober och Fuat Altun hoppas att han själv ska kunna följa med på premiären.

– Får jag med 20 resenärer på den första resa så är jag nöjd. Mitt mål är att jag ska kunna anordna ungefär tio resor per år, säger han.

Altun erbjuder även skräddarsydda paketresor till större sällskap och träningsläger för olika idrottsklubbar.

Unik affärsidé

– Det här är helt nytt. Jag tror inte att det finns något liknade i Sverige i dag. Jag kommer alltså enbart att ha det här temat – Kung Fu-resor till Kina och inget annat, säger Altun och tillägger:

– Många tror på min idé, men det är klart att det kommer ta tid att bygga upp en sådan här sak från början.

Vill man veta mer om Kung Fu Resor finns det möjlighet att träffa Fuat Altun på KFUM Ungdomens hus på lördag den 18 augusti klockan 12–15.