Förra veckan utsattes två personer för knivrån i Jönköping. Nu berättar ett av offren, som vill vara anonym, sin historia. Han var på väg hem från Tempo på Liljeholmen då tre svartklädda personer omringade honom.
När han passerade lekplatsen vid Vätterstranden drog en av männen fram en pistol och satte den i ryggen på honom.
- De tog mig till ett buskage. En av männen laddade pistolen och siktade på mig. "Klä av dig naken", sa de - men jag svarade nej, då stoppade han pistolen i munnen på mig.
- Hans kompis kom fram till mig med en kniv som han satte mot min hals. "Om du inte gör som vi säger kommer vi att döda dig", sa han.

Tog bara kontanter
25-åringen svarade fortfarande att han inte tänkte klä av sig, då blev männen förbannade och började misshandla honom med diverse tillhyggen.
- Jag trodde inte att de skulle våga skjuta. Därför vägrade jag att klä av mig kläderna.
Männen slog honom i ansiktet, högg honom tre gånger med en kniv och skar honom ett flertal gånger i ryggen. De tömde plånboken på kontanter men lämnade kvar kontokorten och kastade plånboken i ansiktet på sitt offer.
- Samtidigt som jag böjde mig framåt för att plocka upp plånboken såg jag att det var fritt bakom mig. Jag bestämde mig för att springa allt jag kunde.
- Jag kände att det var blött under tröjan och stoppade handen innanför. Den var helt blodig av knivhuggen i magen men jag hade inte märkt något på grund av chocken.
I samma område bor den utsattes pappa. Tursamt nog var han hemma och larmade både polis och ambulans. Nu har det gått en vecka sedan misshandeln.

Hur mår du?
- Fysiskt har jag fortfarande jätteont och är mörbultad. Revbenen och axeln är ju trasiga och knivsåren har inte läkt. Rent psykiskt mår jag helt okej. Jag tänker inte vara rädd även om jag går ut om kvällen i framtiden.
Enligt polisen är gärningsmännen i 20-årsåldern, mellan 170 till 190 centimeter långa och bar vid tillfället svarta kläder, luvor och hade uppdragna kepsar på sig.