Annons

De får högst betyg i HV71

Tre poäng: Nils Andersson

Gjorde sitt andra mål i HV-tröjan och stod för en rakt igeno..

De får högst betyg i HV71

Tre poäng: Nils Andersson

Gjorde sitt andra mål i HV-tröjan och stod för en rakt igenom gedigen insats. Börjar nyförvärvet från Malmö leva upp till de högt ställda förväntningarna till slut?

Två poäng: Sebastian Wännström

Har fått ett lyft efter tränarbytet och ser ut att trivas i sin nya omgivning med Markus Ljungh och Mattias Tedenby. Mot Färjestad var han med i förarbetet till 1-1-målet.

En poäng: Mattias Tedenby

Var tillbaka i laget efter en matchs frånvaro. Spelade fram svågern Alexander Ytterell till det matchavgörande 4-3-målet och var som vanligt svårstoppad.

HV71 fick ett psykologiskt mycket tungt mål mot sig när det bara återstod sex sekunder av andra perioden. Men hemmalaget reste sig i tredje perioden, och Anton Bengtsson såg till att hemmalaget återtog ledningen. Oscar Sundh släppte pucken bakom ryggen och Bengtsson hittade en lucka och skickade in pucken i det bortre hörnet – i sin 300:e grundseriematch för HV71.

Annons

– Det hade jag ingen aning om att det var. Det var kul, säger Bengtsson, som debuterade i SHL-sammanhang hösten 2012.

– Det är kul att ha kommit upp i så här många matcher, och framför allt att få spela här i Kinnarps Arena. Jag älskar att spela inför den här publiken.

Live-published photos and videos via Shootitlive

”Betyder mycket”

HV71 vann till slut matchen med 4-3 sedan Alexander Ytterell gjort det avgörande målet. Men hemmalaget kom undan med hjärtat i halsgropen eftersom Färjestad fick ett mål bortdömt för spelare i målgården i slutminuten.

– Vi hade hockeygudarna med oss. Det var skönt att vi fick med oss tre poäng, det betyder mycket att vi höll ledningen den här gången, säger Bengtsson.

HV71 var det bättre laget sett till 60 minuter, men fick i vanlig ordning slita hårt för sina mål.

– Vi spelade ganska bra i dag faktiskt. Vi får några jobbiga mål mot oss när vi tagit ledningen. Det är något som vi måste jobba på, att spela på ledningen och de mål vi själva gör. Men annars tycker jag det var en bra match, säger Anton Bengtsson.

JnyttTV: Intervju med Simon Önerud och presskonferens med båda lagens tränare.

SHL