Hassan Roshandel är 56 år och bor på Öster i Jönköping. Till vardags jobbar han som skräddare. Men på fritiden spenderar han mycket tid åt matlagning. 
– Jag har tyckt om att laga mat så länge jag kan minnas. Jag var med min mamma i köket ofta. Såg på när hon lagade mat och lärde mig mycket då, berättar han. 

Kollat på alla säsonger
Hassan har kollat på alla säsonger av Sveriges mästerkock men har aldrig sökt själv tidigare. 
– Jag har fegat helt enkelt. Det kändes som att det skulle vara stressigt och jobbigt. Men den här gången kändes det som att nu måste jag göra det här.
Han beskriver sig själv som en matnörd och i princip varje dag lagar han mat från grunden. 
– Jag fick frågan en gång om vad jag skäms över att ha i mitt kylskåp. Och då svarade jag buljong. Det händer att jag har färdig buljong men för det mesta gör jag allt själv. 
Vilken är din paradrätt? 
– Pasta frutti di mare (skaldjurspasta), det gör jag med slutna ögon, säger Hassan och skrattar.
– Man kan säga att pasta och jag är gjorda av samma deg. 

"Var mer nervös"
Hassan sökte till Sveriges mästerkock och fick åka på audition i Göteborg och på torsdagen fick vi således se honom presentera sin rätt för juryn. Han lagade en helt vegetarisk rätt, auberginerullader.
– Jag tänkte inte så mycket på att många ska se det på tv. Jag var mer nervös över att presentera min mat för juryn, säger han. Och det gick ju bra. Två av tre jurymedlemmar gav tummen upp och nästa vecka får vi se om han går vidare från utslagstävlingarna i Gävle.

Hör Hassan Roshandel berätta själv på JnyttTV.

TV4