Annons

- Det känns fortfarande lite surt att vi inte fick med oss någon poäng hem från Malmö. Spelmässigt gjorde vi en bra match men tyvärr drog vi på oss några utvisningar som blev kostsamma. Det ska vi absolut försöka ändra på mot Djurgården, säger HV-tränaren Stephan ”Lillis” Lundh.

- Malmö är ett av de allra starkaste lagen i SHL på hemmaplan men vi lyckades trycka ner dem och sätta press. Så det finns en hel del positiva inslag som vi tar med oss från den matchen.

HV saknar fortfarande ett antal spelare. Men mot Djurgården är Robin Figuren återigen med i laget efter sin sjukdom.

- Han ville spela även mot Malmö men vi fick stoppa honom. Mot Djurgården är han med igen och han behövs. Han kliver rakt in i laget.

Det betyder att det är osäkert hur det blir med Max Wennlund som var extraspelare mot Malmö.

Annons

Behöver spelare

- Vi har inte riktigt bestämt hur vi ska formera laget ännu, det är något vi väntar med tills sent under matchdagen. Men det känns som att vi behöver många spelare i den perioden som vi är i just nu.

Målvaktsfrågan, Gunnarsson eller Sandström, är också något som man väntar med att offentliggöra.

Djurgården i Kinnarps Arena brukar alltid bli roliga matcher. Båda lagen gillar att spela med mycket fart och fläkt. Nu kommer Djurgården, precis som HV71, att vara revanschsuget efter förlusten i den förra omgången mot Luleå.

- Dessutom är det lördagskväll med matchstart 18.00 med allt vad det innebär. Så det kommer bli en kul inramning.

Sätta press

Ytterligare något som gladde ”Lillis” Lundh mot Malmö var kaptenen Martin Thörnberg som inte bara spelade fullt ut, han var även en av HV:s bästa spelare.

- Det är så roligt att se Törna igen. Det är något som både vi ledare och grabbarna uppskattar. Nu var han dessutom riktigt bra tillsammans med Markus Ljung och Simon Önerud så den formationen hoppas jag ska sätta press mot Djurgården också.

Inför matchen

HV71: Ställer upp med samma lag mot Djurgården som mot Malmö senast plus att Robin Figren ..

Inför matchen

HV71: Ställer upp med samma lag mot Djurgården som mot Malmö senast plus att Robin Figren är med igen efter sjukdom. Valet av målvakt avgörs sent.

Djurgården: Förlorade för fjärde gången den här säsongen mot Luleå senast med 1-3. Fick då tillbaka Jacob Josefson, Adam Reideborn och Dick Axelsson i laget igen vilket gör att man är skadefritt mot HV.

Var: Kinnarps Arena klockan 18.00

Jnytt tippar: 2-2 (HV vinner 3-2 i sudden)

SHL