Annons

J-Södra är klart för Allsvenskan 2016. Nu har arbetet med att hitta nya spelare påbörjats, men det är inte bara på plan som det kommer att bli förändringar.
Även i styrelserummet kommer det att bli nytt folk.
Styrelseledamot Rickard Strandberg, vars mandatperiod går ut i år har meddelat valberedningen att han inte kommer att finnas tillgänglig för omval. Anledningen är att han har fått ett nytt jobb
– Det krävs så mycket för att sitta i en allsvensk fotbollsstyrelse, jag går in i ett jobb som innebär resor och jag vill inte vara en sån som lämnar återbud till styrelsemöten med kort varsel.
Har turbulensen i J-Södras styrelse något med beslutet att göra?
– Nej, det har det inte, det är arbetsbelastningsskälen, i och med att det kan bli en hel del resor.
Hur känns det att lämna J-Södra nu när de gått upp?
– Det känns fantastisk att få ha varit med i en förening som tagit klivet upp i Allsvenskan, säger Strandberg som förutom J-Södra även har varit involverad i Visingsö AIS.
– Jag kommer fortsätta att vara behjälplig där. Det är fantastiskt roligt att under samma säsong få vara med att vinna division 5 och Superettan.
Strandberg efterträder Christina Ericsson på Smålandsidrotten, Ericsson går i pension 2016. Strandberg tillträder sin tjänst i mitten av januari.
Christina Ericsson kommer att finnas kvar i Smålandsidrottens organisation fram till årsmötet i april.