Annons

– Jag kommer inte vara med nästa år. Det känns lite vemodigt men känslan är att det är dags för nya utmaningar, säger J-Södras assisterande tränare Christer Persson till jp.se.

Han uppger att det är ett beslut som vuxit fram och att det varit en stökig säsong för såväl han själv som för J-Södra. Han menar att klubben förändrats och att han därför inte vill vara med längre.

Christer Perssons meddelande till J-Södras supportrar.

Följande text har publicerats på såväl Södrasajten.se som Green Machines instagramkonto.

..

Christer Perssons meddelande till J-Södras supportrar.

Följande text har publicerats på såväl Södrasajten.se som Green Machines instagramkonto.

Tack till er alla

Efter tolv säsonger i Jönköpings Södra, sex säsonger som spelare och lika många som ledare, har det blivit dags att tacka för mig. Innan jag lämnar föreningen vill jag rikta ett stort och varmt tack till er alla. Tack för den kärlek ni visar föreningen i med och motgång, tack för ert hängivna engagemang och tack för allt det stöd ni från läktarplats gett spelare och ledare genom åren. För mig är det ni supportrar, tillsammans med ideella krafter och spelartrupp som är föreningen. Ni har min största respekt och jag önskar er allt gott framöver. Tillsammans har vi upplevt mycket genom åren. Två starka minnen som jag alltid kommer att bära med mig är såklart avancemanget till Allsvenskan och premiären 2016 mot Kalmar borta. Jag är stolt och tacksam över att ha representerat Jönköpings Södra. I alla mina arbetsuppgifter har jag alltid försökt agera utifrån föreningens bästa. Jönköpings Södra kommer alltid ha en stor plats i mitt fotbollshjärta.

Christer Persson

Annons

– Från i somras någon gång har jag märkt en förändring i föreningen som jag inte riktigt känner mig hemma i. Ett tydligt exempel på det är när vi säljer Peter Gwargis för rekordbelopp i somras. Där är kommunikationen ganska talande. Vill man vara bygdens lag kunde man vara lite mer ödmjuk och tacksam mot Peters tidigare klubbar Öxnehaga och Husqvarna FF.

”Ingen bra matchning”

När Jimmy Thelin slutade som huvudtränare i J-Södra ska Persson tidigt ha fått veta att man ville ha kvar honom som assisterande tränare. Rekryteringen av huvudtränaren Jörgen Wålemark, som fick sparken efter tre seriematcher, uppges han inte ha varit med i.

– Min känsla är att det gick väldigt, väldigt fort när han presenterades. Jag antar att man ville visa handlingskraft från styrelsen. Matchningen blev tyvärr inte bra, säger Christer Persson till JP.

Vill jobba med fotboll

Han upplever att Wålemark varit otydlig med hur han ville spela och att förberedelserna inför Superettan blivit lidande. När Wålemark slutade gick Christer Persson in som huvudtränare under en period. Att han sedan petades beskriver han som ett beslut som inte var på hans initiativ.

– Jag var inte beredd att vika ner mig och kände fortfarande spelarnas förtroende. Jag tyckte att vi hade nycklar för att börja vinna matcher igen. Men jag svalde det för att inte sätta mig själv före föreningen. Jag fick stötta det beslut som hade tagits, säger han till JP.

Framtiden uppges nu vara oviss för Christer Persson. Han har blivit antagen till en tvåårig pro-utbildning för tränare och han uppges vilja jobba med fotboll även 2019. .

Christer Perssons tid i J-Södra

2007: Christer Persson gör sin första match i J-Södra. Efter karriären sadlar han om till ..

Christer Perssons tid i J-Södra

2007: Christer Persson gör sin första match i J-Södra. Efter karriären sadlar han om till tränare.

2014: Blev assisterande tränare till Jimmy Thelin. Han hade också ansvar för klubbens scoutingarbete. När Thelin slutade som huvudtränare var Persson klar som assisterande tränare redan innan det rekryterats en ny tränare.

När Jörgen Wålemark slutar går Persson in som huvudtränare en period. Han petas efter 19 omgångar. Andreas Brännström tar över och Persson återgår till sin assisterande roll.

Du har väl inte glömt att ladda ner Jnytts app?