I våras invigdes tolv elskåp klädda med fotografier över populära platser i Jönköping med invigningstal och vandrande vernissage. Nu har knappt sex månader gått och succén har varit ett faktum. De konstnärliga elskåpen har uppmärksammats i både press och sociala medier. Från och med idag, torsdag den 5 oktober, finns de nya bilderna på plats.

Under sommaren har dessutom tävlingen #mittelskåp pågått där allmänheten haft möjlighet att tävla. Vinnaren får sin bild på ett av elskåpen nu i höst. Daniel Alloh, som till vardags studerar, blev vinnare i sommarens tävling.

”Med en bild som stack ut och fångade juryns intresse har Daniel Alloh vunnit tävlingen #m..

”Med en bild som stack ut och fångade juryns intresse har Daniel Alloh vunnit tävlingen #mittelskåp. Med ett intresseväckande ljus och mystik illustreras Jönköpings resecentrum, en port där dörrarna öppnas för både Jönköpingsbor och turister för att ta del av Jönköpings fantastiska utbud. En genomtänkt och dessutom mycket snygg bild.”

Annons

Gillar att upptäcka nya platser

Daniel Allohs var glad över att ha vunnit och tycker att tävlingen är ett bra sätt att uppmärksamma lokala förmågor.

- Jag blev glatt överraskad när Jönköping Energi kontaktade mig och sa att jag hade vunnit då jag har sett att konkurrensen varit hård. Men jag har ett stort intresse för fotografi och fotar en hel del landskap. Med fotografierna försöker jag alltid att fånga en känsla som ger något till den som tittar på bilden. Jag är uppvuxen här i Jönköping och har ganska bra koll på vart man kan hitta de bästa guldkornen att fota runt om i staden, men något av det bästa är att upptäcka nya platser med kameran, säger Daniel Alloh.

Vinnarmotivet föreställer Jönköpings resecentrum. Fotot togs en sen kväll, en blåsig och kall vinterdag. Daniels motiv kan du se på elskåpet i korsningen Smedjegatan/Hovmästargränd.