Jnytt
Epostadress Lösenord

Annons

Hans livsglädje inspirerar andra

Hans livsglädje inspirerar andra

Tomas Eklund har fått erfara hur viktigt det är att ta vara på livet här och nu. Genom sin spontanitet och livsglädje har han blivit en förebild för många i sin omgivning.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Annons

”Är kommunen i mitt hjärta”

Han är uppvuxen i Stockholm och syskonen är utspridda i flera städer. Men för Ilan De Basso är det Jönköping och Huskvarna som gäller sedan många år tillbaka.
– Jag brinner för den här kommunen, säger det socialdemokratiska kommunalrådet i en stor intervju med Jnytt.

Motståndsmannen om krig och flykt

Som 18-åring var han med i den danska motståndsrörelsen under andra världskriget. Han tvingades fly och hamnade i Bankeryd. Finn Jensens liv är innehållsrikt och i en intervju med Jnytt delar han med sig av sina historier.

Författaren: ”Kan bli nattsvart”

Sjuksköterskan Frida Moisto är aktuell med sin andra spänningsroman i serien om kriminalkommissarien Lisa Engström. Men vägen till författarkarriären visar sig ha varit allt annat än spikrak. I en intervju med Jnytt berättar Moisto om en livsomvälvande händelse och de mörka tankarna, men också om vikten av att våga tro på sig själv.

Artisten talar ut om mörka tiden

Odlingen hjälpte musikern Karl Martindahl att finna väger ur en lång tids utmattning, depression och ångest. I en intervju med Jnytt berättar han om de mörka åren, men också om kärleken till musiken, sin nyutgivna bok och uppväxten i Bankeryd.

”Har ett stort hjärta för Gränna”

Han vill utveckla Gränna men behålla charmen. Möt Erik Moreau, som är en drivande kraft i flera stora arrangemang i den lilla staden.
– Sådana här småorter behöver mycket aktiviteter, säger han.

Han kan kändisarnas dolda sidor

Den som vill veta mer om amerikansk musikhistoria bör prata med reseentreprenören Bruno Tillander. Han kan historien som ett rinnande vatten. I en intervju med Jnytt berättar han om mötet med världsstjärnor, Elvis Presleys okända sidor och vad som är roligast med att arrangera musikresor i USA.

Mässgeneralen om stora succén

Från bilutställning inför 3 000 personer i en bilhall på Ekhagen till en jättemässa med över 90 000 besökare. Lasse Theander var general över motormässan på Elmia i över 30 år. I en intervju med Jnytt berättar han om mässans framväxt.
– Jag kunde inte föreställa mig att det skulle bli så här stort.

Vill vara en förebild: "Våga ta plats"

På gymnasiet gjorde hon praktik i Budapest, var med och arrangerade Jönköpingsgalan och började jobba extra inom FC Gruppen. Nu har hon egen tjänst, ansvarar bland annat för företagets montercatering och karriären har gått spikrakt uppåt. Möt Emma Appelberg, 19 år.
– Jag hoppas att jag kan vara en förebild.

Spirachefen: "Ett fantastiskt hus"

När Lena Larking skadade bröstryggen på grund av akrobatiska yogaövningar kunde hon inte längre driva kurser och fick lämna det wellnescenter hon varit med och startat. Istället började hon jobba på Spira och där har hon blivit kvar.
– Jag tycker det är kul att gå till jobbet varje dag, säger hon till Jnytt.

Hjälper unga nå musikdrömmen

Det råder inga tvivel om att Mullsjösonen Gustav Wremer har vuxit upp på en rejäl dos av det svenska rockbandet The Hellacopters. När han och resten av grabbarna i Grande Royale spelade in sitt tredje album uppfyllde de en barndomsdröm när de tog producenthjälp av den stora idolen Nicke Andersson. I dag hjälper Gustav andra unga lokala band att uppfylla sina drömmar.

Stort bildspel från matfesten i city

Internationella matmarknaden är igång. Se Jnytts bilder från matfesten här ovan.

Stort pådrag efter industribrand

På tisdagseftermiddagen kom det larm om en brand på Carlfors Bruk utanför Huskvarna. Branden är nu släckt och ingen person kom till skada.
– Det är ett stort pådrag. Jag såg åtta stora brandbilar, tre stycken första insatsbilar, en ambulans och två polisbilar som åkte förbi mig till platsen, berättar en Huskvarnabo för Jnytt.

Bildspel från beachvolleyskolan

Det var många bollar i luften under tisdagen när Jnytt besökte beachvolleyskolan i Habo som anordnas av Habo Wolley. Under fyra dagar är det spel, lek och glädje som står i fokus.

Stortävlingar väntar talangerna

Karriärens hittills största tävling väntar för Smilla Malmberg och Emma Zetica, som ska representera Sverige på karate-EM i Prag.
– Målet är att vinna alltihop, säger Emma.

Efter nio år – sista boende flyttar in

Peab och HSB har nu färdigställt den nya bostadsområdet Kålgården i Jönköping. I dagarna flyttar de sista boende in i området.
– Det tycker vi är jättekul och det är ett projekt vi gemensamt är väldigt stolta över, säger Maria Wilund, kommunikationsansvarig på Peab affärsområde bygg, till Jnytt.

Polisen jagar bensinsmitare

Två bilister har under tisdagskvällen tankat utan att betala för sig.

Kan bli dyrare att ta färjan

Jönköpings kommun vill höja priset för personbiljetter på Visingsöfärjan nästa år. Kommunen behöver få in mer intäkter till att driva färjetrafiken, men detta har fått Visingsörådet att reagera och kommer nu med ett eget förslag.

Därför byggs gigantisk termos

Jönköping utvecklas och växer. För att kunna erbjuda hållbar värme till fler har Jönköping energi beslutat att bygga en ny ackumulatortank på Torsvik.
Artikel 2 av 19
”Är kommunen i mitt hjärta”
Tillbaka till startsidan