Här är alla vinnarna med motiveringar

Årets Initiativ

BUBS

”Under rubriken ”Gott som gör gott” arbetar Bubs godis strukturerat med hållbarhetsfrågor. Bubs godis gör konkreta åtgärder inom många områden, bland annat miljö- och kvalitetssäkrar man ingredienserna till sina produkter och gör stora investeringar i en mer klimatsmart produktion”.

Årets internationella utmanare

EV Charge Partner Sweden AB

”Årets internationella utmanare har genom sin snabbhet och innovativa förmåga på kort tid både lyckats bli marknadsledande på hemmaplan och framgångsrikt påbörjat sin resa i Europa. Företaget har utmanat branschen, identifierat ett reellt kundbehov och visat att man kommer långt med djärvhet och stark tilltro till sitt koncept. Fokus ligger nu på att öka både fart och räckvidd internationellt”.

Annons

Årets turismpris

Småland Resort

”Med ett hållbarhetstänk som omfamnar både ekonomi och natur har årets vinnare ständigt brutit ny ark på den småländska kartan. Genom hög- och lågkonjunktur har konstruktiva resultat skapats på ett föredömligt sätt, både långsiktigt och i nuet. Som givna medspelare i ett starkt Jönköpings län har årets pristagare visat framfötterna både nationellt och internationellt”.

Årets digitala ledare

Pernilla Gustavsson - Axfood”

Årets digitala ledare har drivit igenom en digital förändring som har förflyttat en traditionell och statisk process in i framtiden. Vår vinnare har genom stort engagemang, tydlig och kontinuerlig kommunikation samt ett tryggt ledarskap avdramatiserat rädslor och farhågor hos medarbetarna och fått dem att se möjligheter istället för hinder. Genom robotteknik man ersatt monotona arbetsuppgifter, inte människan, och istället låtit medarbetarna få mer kvalificerade uppgifter”.

Årets event- och mötespris

Erik Wellander och Lina Westman - Kirurgveckan 2017

”Med stort engagemang och en rejäl dos humor stod dessa värdar för ett lysande värdskap då 1500 kirurger, vårdpersonal, vårdadministratörer och kollegor från hela Sverige gästade Jönköping. Deltagarna fick en fantastisk möjlighet till att fördjupa sina kunskaper inom kirurgi och Region Jönköpings län passade dessutom på att marknadsföra sin verksamhet och lyfte fram sin kirurgteknik på ett smakfullt sätt. Kirurgveckan 2017 genererade stora besöksnäringseffekter för vår region och gav många yrkesverksamma inom kirurgin en god möjlighet till kompetensutveckling”.

Årets inovation

Bondtech Dual Drive Extgruder - Bondtech, Martin Bondéus

”Genom idogt arbete, med start i källaren, har denna entreprenör visat att det går att bygga en internationell succé på kort tid - även inom hårdvarubranschen. Inom loppet av tre år har företaget gått från idé till utveckling och lansering av en produkt som nu exporteras till över 50 länder. Årets innovation löser inte bara ett på marknaden välkänt problem med avsevärt ökad kvalitet som resultat, den har också lyckats revolutionera marknaden genom att intressera både slutanvändare och tillverkare”.

Årets ambassadör

Erling Wulff - Jönköpings idrottsallians

”Med en imponerande bredd, landets bästa simklubb i Jönköpings SS, representation i högsta serierna i flera lagsporter, SM-guld och silver till HV71 och stora individuella framgångar blev Jönköping klar etta då SVT korade årets idrottsstad 2017. Idrottsalliansen företräder det fantastiska föreningsliv som är förutsättningen för att utmärkelser som denna kan hamna här. Ett kollektiv med tusentals medlemmar som alla verkar som goda ambassadörer för Jönköping”.

Årets marknadsförare - Guldstickan

Västanhem

"Med perfektion och precision sticker de likt en guldsticka hål på en objektifierad bransch. Marknadsföringens alla hantverk, foto, text, styling och film smälter samman till en komplett personlig berättelse om erbjudandet, både för köpare och säljare. Genom insikter om mänskligt beteende och smart användande av olika medier har de lyckats skapa relationer med människor som är i steget att kanske göra sitt livs största ekonomiska affär. Årets marknadsförare kan hälsa hem”

Årets idrottsprestation

HV71

”Årets idrottsprestation handlar om att vara bäst när det gäller. Att plocka fram det absolut sista som finns för att lägga beslag på guldet. På elitnivå är skillnaden hårfin om det ska bli succé eller inte. För klubbens femte SM-guld av sex möjliga finaler och en dramatik av sällan skådat slag går Jnytts pris ”Årets idrottsprestation” 2017 till HV71”.

Jnytt-TV, se intervjuer med Johan Lindbom och Johan Hult, samt med Kristine Almroth och Emma Gullstrand.