Annons

Assyriska IK kommer att spela division 1-fotboll under 2019. Avancemanget säkrades i lördags, trots att det blev förlust med hela 0-4 mot Dalstorp.

På måndagskvällen samlades klubbens styrelse för ett möte, och i samma stund inleddes förberedelserna inför kommande säsong. En punkt som var uppe på agendan var tränarfrågan eftersom Andreas Tegström sitter på ett utgående kontrakt.

– Vi får ta ett snack. Just nu vill jag bara fokusera på och smälta det här. Vi har gjort något jäkligt bra ihop, sade Tegström själv kort efter matchen i lördags.

Annons

Klubbledningen är dock tydlig med vad man vill.

Två seriesegrar

– ”Tegan” är vår första prioritet, understryker Gabriel Remmo.

– Vi har samma vision och målsättning och samma fotbollsfilosofi. Vi är samspelta och har en fantastiskt ömsesidig respekt mot varandra. Den filosofi och det spelsätt som han har infört passar oss, och det är viktigt att vi drar åt samma håll.

Hur ser ni på möjligheterna att komma överens?

– Det märker vi… Men vi hoppas att han vill vara med på den fortsatta resan.

Andreas Tegström har under sina tre säsonger fört Assyriska till två seriesegrar, vilket betyder att klubben på kort tid har tagit två kliv uppåt i seriesystemet.

– ”Tegan” har en jättestor del i det, men samtidigt måste spelarna dela visionen. Han har väldigt stor respekt med sig, speciellt hos de unga spelarna. Även styrelsen har betydelse, det fungerar inte om inte vi gör vårt jobb, säger sportchefen Rubel Shamoun, som har haft inledande samtal med Tegström.

”Vill ha in nyckelspelare”

– Vi har haft dialog inom styrelsen och vi träffas hela tiden och pratar mjukt med honom. Han måste känna själv att det är rätt tidpunkt.

Parallellt med arbetet med tränarfrågan måste spelatruppen ses över.

– Vi vill ha in fyra-fem nyckelspelare, men inte mer än så. Vi har bra hum om vilka spelare vi söker och har redan nu en del namn som vi kan jobba med. Dessutom finns den en del spelare som själva har kontaktat vår sportsektion. Vi kommer inte upprepa andra klubbars misstag att ta in för många spelare. Vi siktade in oss på en väldigt ung trupp i år, den har utvecklats och har framtiden framför sig. Vi vill att de ska bära fanan vidare. Har de tagit upp oss ska de också vara en stor del av nästa säsongs trupp, säger Gabriel Remmo, vars förening har mycket att stå i den närmaste tiden.

– Vi vet vad som står framför oss, men det är jäkla roligt.

Andreas Tegström har fört Assyriska IK från trean till ettan. Nu sitter han på ett utgående kontrakt.
Foto: Peter Gustafsson