Annons

Det är inte tillåtet att ta med hunden till de kommunala badplatserna i Jönköping. Som hundägare kan man istället besöka hundbadet i Västersjön, vilket är det enda kommunala hundbadet.

- Just nu är vi här jätteofta. Vi har precis upptäckt det så nu är vi här hela tiden för hundarnas skull. De älskar det! säger Felicia Aveborn och Amanda Lindberg som är här med sina hundar Ajax och Akilles.

När Jnytt besökte hundbadet, precis efter måndagens korta regn, var Felicia och Amanda de enda hundägarna på platsen. Men de beskriver badet som väldigt populärt.

- Det är jättemycket folk här i vanliga fall. Idag är det dåligt med folk egentligen. Imorse senast var det hur mycket hundar som helst.

Hundar kan få bada vid andra stränder som inte definierats som kommunalt friluftsbad, men möjligheterna har inte alltid varit så bra.

Annons

- Problemet är ju att det inte riktigt finns någon annan stans. Vi har kunnat vara lite vid Rocksjön, men där är det ju verkligen att anpassa sig, och fråga de på platsen och så vidare. Här blir det lite tvärtom, att det är hundarna som får stå i centrum, berättar Felicia och Amanda.

Skulle det behövas fler hundbad?

- Det är jättepositivt att det finns någon. Det är jättemycket folk på Facebook som undrar var man kan åka och bada med sin hund. Det är jättestor efterfrågan nu på såna här ställen, säger de och fortsätter:

- Men det borde ju faktiskt finnas något mer kanske. För oss som bor i stan så är det ju en liten bit att åka. Det är ju helt klart värt att åka hit men det hade ju varit skönt om det fanns något mer ställe.