Annons

Företagsklimatet i Jönköpings län är bäst i Sverige, visar den årliga enkätundersökningen från Svenskt Näringsliv. Ett resultat som upprepats varje år sedan undersökningen startade 2001.

– Det är mycket glädjande att Jönköpings län behåller sin topplacering i undersökningen av klimatet för företagen. Vårt och kommunernas arbete med att skapa ett bra klimat för vårt näringsliv är en viktig del i arbetet med en hållbar tillväxt och attraktivitet i Jönköpings län, säger Kristina Athlei, regional utvecklingsdirektör, i ett pressmeddelande.

Det är företagarna själva som, enligt en sexgradig skala, sätter betyg på företagsklimatet i sin kommun. Totalt får 42 kommuner i Sverige snittbetyget4 (Bra) eller högre i det sammanfattande omdömet, vilket är dubbelt så många som 2016.

Annons

Fem av 13 kommuner i Jönköpings län når upp till 4,0 (Bra) eller över i det sammanfattande omdömet. Högst betyg på företagsklimatet får, likt tidigare år, Gnosjö med 4,6. Därefter följer Mullsjö (4,2) och Värnamo (4,1). Samtliga kommuner i länet når upp till 3,0 eller högre vilket gör att snittet för Jönköpings län i år blir 3,9 i betyg.

– Det är ett kvitto på att kommunerna i Jönköpings län överlag har arbetat mycket framgångsrikt med att förbättra och upprätthålla företagsklimatet, säger Anna Gillek, regionchef Svenskt Näringsliv Jönköpings län, i pressmeddelandet.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app