Annons

– Jag har tänkt slå Rachel Mohlin i antal outfits, säger Thomas Tegnér när han visar upp sina paljettkostymer inför den stundande Jönköpingsgalan.

Han räknar med uppemot tio ombyten under kvällen.

Men trots att glitter och glamour är en viktigt del av Jönköpingsprofilens liv tycker han att den viktigaste ingrediensen för en lyckad galaoutfit är att den som bär den känner sig bekväm.

– Det spelar ingen roll om det handlar om slitna jeans med insydda paljetter eller en boa med härliga nätstrumpor. Själv är jag bekväm i leopardglitter, säger Tegnér och håller upp en kavaj med just det mönstret.

Thomas Tegnér har gjort otaliga galor under sitt liv och han säger att han ser fram emot att få göra något på hemmaplan igen. Han avslöjar bland annat att en hyllning till stan kommer äga rum på scenen lördagen den 23 februari.

Annons

–Jag har inte gjort något offentligt på hemmaplan på fem år så det här känns kittlande roligt.

Hur mycket är förberett och hur mycket är spontant när du går upp på scenen?

– När man är förberedd så kan man vara spontan. Så jag vill vara så förberedd som möjligt. Jag gillar att inte behöva ha fusklappar.

Hur laddar du inför en gala?

– Jag har en konstig förberedelse – jag gör alltid mina fötter innan. Under en gala blir det många timmar på scen och jag har ofta högklackat eftersom jag bara mäter 1,74 meter över havet. Jag har ofta ont i fötterna när jag är klar och då är det bra att fötterna är i ordning när jag börjar.

Jnytt-TV: Se hela vår intervju med producenten och regissören Thomas Tegnér.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app