Annons

Halmstad utsågs till Sveriges bästa golfstad 2016, men det är inte där som de skickligaste spelarna i Sverige håller till.

Med hjälp av statistik från Golfens IT-system har Svenskgolf.se undersökt var de skickligaste golfarna bor. Redaktionen tittade på snitthandicap för alla åldrar och golfare som var medlemmar i en svensk golfklubb säsongen 2016 och hade handicap mellan +8 och 36,0.

Det visade sig att de 4 698 golfarna i Jönköping hade det lägsta snitthandicapet på 19,92. Skånska Höllviken är tvåa på listan med 20,00 och Gävle kom på tredje plats med 20,10.

Lägsta snitthandicapen

Annons

Höllviken hade de lägsta snitthandicapen för herrar och damer, men hamnade trots det på andra plats.

– Gällande totalen så är det matematik. Eftersom de är betydligt fler i Jönköping än i Höllviken så kan det slå så, förklarar Eva Bergström, chef Golfens IT-system, till Svenskgolf.se.

”Stort golfintresse”

Thomas Holm, klubbchef på Jönköpings Golfklubb, blir glad när han får veta resultatet av den här undersökningen.

– Fantastiskt roligt. Det är ju just det här vi arbetar med dagligen – att försöka få ner golfarnas handicap, och få de som börjar spela att verkligen utvecklas, bli bättre och trivas med sin golf, säger han till Svenskgolf.se.

– Det finns nio golfbanor inom 20-25 minuters bilfärd och golfbanestrukturen är väldigt varierad och hela Jönköping har ett stort golfintresse.