Annons

Artisten Jessica Andersson har stått i rampljuset i snart 20 år men aldrig gjort en soloturné – förrän nu. Under fredagen gästade hon Jönköping med showen ”På dejt med Jessica Andersson”.

Och även om det inte blev någon dejt med en fullsatt publik så kan man åtminstone konstatera att det uppstod kemi mellan artisten och de som var på plats.

Showen bjöd på en hel del humor och glädje blandat med allvar och reflektioner över karriären och livet i stort.

– Min förhoppning är att publiken ska känna sig uppfyllda och berörda när de lämnar showen – och att de känner att de har fått se en ny sida av mig, sa Jessica Andersson i en tidigare intervju med Jnytt.

Jessica Andersson fick sitt genombrott 2002 när hon medverkade i TV3:s ”Fame factory”. Hon har tävlat sju gånger i Melodifestivalen. 2003 vann hon tävlingen med duon Fame, och kom därefter på femte plats i Eurovision song contest.

Annons

2009 gav hon ut sitt debutalbum ”Wake up” och två år senare vann hon TV4:s ”Let´s dance”. Hon har även medverkat i Diggiloo-turnén hela 13 år.

Bredvid artistkarriären har hon skrivit den självbiografiska boken ”När kalla nätter plågar mig med minnen av hur det var”.

Parallellt med turnén kan man dessutom se henne som programledare för Ensam mamma söker på TV3.

Läs mer:

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app