Jnytt
Epostadress Lösenord

Annons

”Har ett stort hjärta för Gränna”

”Har ett stort hjärta för Gränna”

Han vill utveckla Gränna men behålla charmen. Möt Erik Moreau, som är en drivande kraft i flera stora arrangemang i den lilla staden.
– Sådana här småorter behöver mycket aktiviteter, säger han.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Författaren: ”Kan bli nattsvart”

Sjuksköterskan Frida Moisto är aktuell med sin andra spänningsroman i serien om kriminalkommissarien Lisa Engström. Men vägen till författarkarriären visar sig ha varit allt annat än spikrak. I en intervju med Jnytt berättar Moisto om en livsomvälvande händelse och de mörka tankarna, men också om vikten av att våga tro på sig själv.

Artisten talar ut om mörka tiden

Odlingen hjälpte musikern Karl Martindahl att finna väger ur en lång tids utmattning, depression och ångest. I en intervju med Jnytt berättar han om de mörka åren, men också om kärleken till musiken, sin nyutgivna bok och uppväxten i Bankeryd.

Han kan kändisarnas dolda sidor

Den som vill veta mer om amerikansk musikhistoria bör prata med reseentreprenören Bruno Tillander. Han kan historien som ett rinnande vatten. I en intervju med Jnytt berättar han om mötet med världsstjärnor, Elvis Presleys okända sidor och vad som är roligast med att arrangera musikresor i USA.

Mässgeneralen om stora succén

Från bilutställning inför 3 000 personer i en bilhall på Ekhagen till en jättemässa med över 90 000 besökare. Lasse Theander var general över motormässan på Elmia i över 30 år. I en intervju med Jnytt berättar han om mässans framväxt.
– Jag kunde inte föreställa mig att det skulle bli så här stort.

Vill vara en förebild: "Våga ta plats"

På gymnasiet gjorde hon praktik i Budapest, var med och arrangerade Jönköpingsgalan och började jobba extra inom FC Gruppen. Nu har hon egen tjänst, ansvarar bland annat för företagets montercatering och karriären har gått spikrakt uppåt. Möt Emma Appelberg, 19 år.
– Jag hoppas att jag kan vara en förebild.

Spirachefen: "Ett fantastiskt hus"

När Lena Larking skadade bröstryggen på grund av akrobatiska yogaövningar kunde hon inte längre driva kurser och fick lämna det wellnescenter hon varit med och startat. Istället började hon jobba på Spira och där har hon blivit kvar.
– Jag tycker det är kul att gå till jobbet varje dag, säger hon till Jnytt.

Hans livsglädje inspirerar andra

Tomas Eklund har fått erfara hur viktigt det är att ta vara på livet här och nu. Genom sin spontanitet och livsglädje har han blivit en förebild för många i sin omgivning.

Hjälper unga nå musikdrömmen

Det råder inga tvivel om att Mullsjösonen Gustav Wremer har vuxit upp på en rejäl dos av det svenska rockbandet The Hellacopters. När han och resten av grabbarna i Grande Royale spelade in sitt tredje album uppfyllde de en barndomsdröm när de tog producenthjälp av den stora idolen Nicke Andersson. I dag hjälper Gustav andra unga lokala band att uppfylla sina drömmar.

Sportchefen om kraschen: ”Tufft”

Fredrik Standár har alltid varit högpresterande. På jobbet, på handbollsplanen och i bandet. När hans symtom på utmattningssyndrom började komma ignorerade han dem och körde på. Till slut kraschade han. I en intervju med Jnytt berättar sportchefen om livets med- och motgångar.

HV-profilen om sitt nya liv

Hon drabbades av utmattningssyndrom och tvingades ge upp det hon älskade. Nu har Sara Jakobsson hittat en fungerande tillvaro – och hon vill ge något tillbaka.
– Jag vill förmedla något jag har brunnit för ett helt liv, säger hon.

Winberg: Han tog kvinna på bröstet

Fjärdenamnet på Sverigedemokraternas lista till EU-valet, Kristina Winberg, stryks. Det meddelade Sverigedemokraterna i ett pressmeddelande under söndagen. Nu framkommer uppgifter om att Winberg larmat till partiet om ett misstänkt sexuellt övergrepp där en partikollega ska ha tagit en kvinna på brösten, uppger Expressen.

Unik återförening till Jönköping

Efter nästan tjugo år återförenas klassiska buskisduon Stefan och Krister i ”Stulen kärlek”, sommarens fars på Vallarna i Falkenberg. Gästspel väntar på Jönköpings konserthus 22 november.
– Man kan väl säga att det blir en mild återförening. Krister har skrivit manus och jag står på scen, säger Stefan Gerhardsson till Jnytt.

Vattnet stängs av – 800 berörs

Lekeryds cirka 800 invånare berörs när vattnet i samhället kommer att stängas av från och med klockan 20:00 på tisdag kväll fram till och med klockan 03:00 natten till onsdagen.

Winberg om SD:s besked: ”Gör ont”

Sverigedemokraterna väljer att stryka Kristina Winberg från sin lista till Europaparlamentsvalet. Partiet menar att Winberg uppfört sig klandervärt och omdömeslöst i förhållande till kollegor och personal.
– Det gör ont att bli anklagad och dömd utan rätt eller möjlighet att kunna försvara sig, skriver Kristina Winberg i ett uttalande på Facebook.

ID-kapningen – så agerar polisen

Ett äldre par i Huskvarna tros ha blivit av med 300 000 kronor efter att ha blivit utsatta för en ID-kapning. Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt, men uppger att de har fått fram namn som är intressanta i utredningen.

Bildspel: Se The Ark-stjärnans show

Södra Vätterbygdens folkhögskola firade 100 år – och gjorde det med storstjärnan Ola Salo. Artisten tog tillsammans med Consoul, Svf:s storband och musiklinje över scenen på lördagskvällen.

J-Södras fina siffror: ”Väldigt lojala”

Jönköpings Södra är ett av superettans starkaste lag defensivt. Och det är bland annat det starka försvarsspelet som ska göra att Gröntröjorna nyper ytterligare poäng när Brommapojkarna väntar på bortaplan på måndagen.
– Vi är väldigt lojala i det defensiva spelet, säger J-Södras Amir Al-Ammari.

Här skapas ny fotbollsglädje

Jönköpings Södras senaste projekt är i hamn. På söndagen invigde klubben sin nya spontanfotbollsyta.
– Det känns fantastiskt bra, säger akademichefen Sami Belay.
Artikel 2 av 19
Författaren: ”Kan bli nattsvart”
Tillbaka till startsidan