Telefontrafik visar att 24-åringen 11 juni i fjol körde från hemmet i Mullsjö till Mantorp och därefter till Borensberg. Ingen koppling har hittats mellan den åtalade och de döda makarna, och det ser ut att vara en slump att just de båda blev offer.

Mannen är tidigare ostraffad och inte känd av polisen.

– Vi har inte kunnat hitta någon koppling mellan makarna och den åtalade och vi har inte heller kunnat hitta en tredje part. Vi har inte hittat någonting på brottsplatsen, i den analyserade telefontrafiken eller i genomförda förhör som gör att det finns skäl att misstänka att det fanns någon mer person på platsen än den man som nu åtalas, säger kammaråklagare Helene Gestrin under tisdagens presskonferens.

Inget känt motiv

Något motiv är ännu inte känt, det har den misstänkte gärningsmannen inte velat uttala sig om. Däremot framkom det att 24-åringen har haft tankar på att begå brott.

Annons

– Han har haft dålig ekonomi och mellan 2014 och 2016 hade han en psykiatrisk problembild. Han har under perioder av sitt liv fantiserat om att döda andra personer, både främlingar och närstående. Det har han medgett, säger Helene Gestrin.

24-åringen har i förhör medgett att han varit på plats i huset utanför Mantorp, att han tejpat makarna och att han tagit ut pengar från deras konto i Borensberg. Han förnekar dock att han har dödat dem och menar att han inte varit ensam på platsen. Vem han hade i sällskap vägrar han berätta eftersom han menar att det skulle innebära en fara för hans liv. I övrigt har han valt att inte kommentera vad som hände i huset.

– Vi får se om han kommer att säga något mer under rättegången, säger Helene Gestrin.