Annons

Den 1 och 2 februari fylldes Elmia till bredden med några av landets mest efterfrågade youtubers, gamers och TikTok-stjärnor när Heyou (tidigare Tubecon) arrangerades. På plats fanns totalt 57 profiler, bland andra Theoz, Nattid, Figgehn, Gurkis och Verz.

På fredagen hölls den stora galan Heyou Awards där årets bästa influencers korades. Priser delades ut i tolv olika kategorier som röstats fram av över 37 000 personer.

Under lördagens festival fick barn och ungdomar möjlighet att möta sina idoler i olika aktiviteter. Man kunde spela in en TikTok, utmana sin idol i en challege eller höra dem debattera om aktuella ämnen i panels.

Det fanns även gamers på plats som medverkade i en spelhörna samt en så kallad Parent park där föräldrarna kunde lyssna till föreläsningar om internet och sociala medier.

Annons

Från vänster: Alexandra Turpieinen, Julia Grah, Hannah Andersson, Alicia Lennartsson.
Foto: Alexandra Locking

”Sprider kärlek”

Några som var på plats under dagen var vännerna Alexandra Turpieinen, Julia Grah, Hannah Andersson och Alicia Lennartsson.

– Vi är här för att träffa kändisar, framför allt Nattid. Hon sprider kärlek, säger Alicia Lennartsson.

Vännerna var överens om att eventet har överträffat deras förväntningar. Det som de uppskattade allra mest var de så kallade ”Meet and greet”-punkterna där besökarna fick ta kort och krama om sina idoler.

Vill återkomma

Evenemanget, som lockade omkring 2 000 besökare under lördagen, planeras återkomma till Jönköping.

– Vi trivs väldigt bra i Elmias lokaler som passar både för festival och awards. Vi vill komma hit och göra det här årligen, säger Linnéa Bergling, PR manager på Heyou.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app