På tisdagskvällen kom beskedet att Tenhult byter tränare i hopp om att rädda division 2-kontraktet.

– Det har gått riktigt snabbt. Det är bara två-tre dagar sedan jag fick en första förfrågan, och sedan har det rullat på fort. Jag har försökt analysera och bedöma chanserna att slutföra uppdraget, och det har varit snabba beslut, konstaterar Töre.

”Inte jättestor koll”

Töre, med ett förflutet som spelare i Tenhult under flera säsonger, gjorde sin första träning med laget under tisdagen och då började förberedelserna inför nyckelmatchen mot Varberg på måndag. Ett Varberg som ligger på platsen över nedflyttningsstrecket – tre poäng före Tenhult.

– Helt ärligt har jag inte jättestor koll på laget, jag har bara sett en match den här säsongen. Det är bara att plugga in namnen och få så mycket information som möjligt för att bygga upp det. Det är svårt att implementera sin spelidé på kort tid, så det handlar om att tillföra energi och positivitet, säger han.

Annons

Även ny assisterande

Ja, vad är det du vill bidra med?

– Jag vill bidra till att spelarna ska höja sig och få tillbaka motivationen. Tiden talar emot oss, men jag tror att jag kan plocka fram en del grejer. Kan varje spelare höja sig en procent pratar vi 18 procent för hela truppen. Den skillnaden kan göra att vi håller oss kvar.

Hur ser du på förutsättningarna att klara nytt kontrakt?

– Jag är ganska positiv med tanke på att vi möter både Varberg och Ullared. Vi har vunnit mot fyra av de fem lag vi har kvar att möta, och det gör att vi har ett psykologiskt övertag på motståndarna.

Tillkommer i ledarstaben gör också Martin Ishak, som därmed gör Henrik Karlsson sällskap som assisterande tränare.