Meénakshi Bredberg brukar gå på alla HV71:s matcher och fanns på plats även under torsdagens match. Spänningen var stor på läktaren och innan slutsignalen även glädjen bland supportrarna.

Foto:
Foto:

HV-supportern Kjell-Åke ”Gandalf” Dahl var så glad att han i pausen under första perioden, innan matchen var avgjord, plötsligt ställde sig upp och började dansa. Sedan kramade han om en Brynäsare. I det läget spelade det ingen roll vilket lag som de bägge höll på.

– Med tanke på de avstängda supportrarna så tycker jag att det är roligt att den här filmen också visar på den gemensamma glädjen som finns, säger Meénakshi Bredberg.

Hon upplever att det normalt är god stämning på läktaren och att det bara är några få rötägg som förstör för de andra.

– Jag blev så förbannad när jag såg att någon hade en plakat där det stod ”Sympati för de avstängda” under matchen. Jag står inte bakom det de gjorde. Jag tycker att man kan vara glad och heja på lagen utan att det behöver bli slagsmål, säger Meénakshi Bredberg.

Visade finger i tv

Annons

Att man säger saker i stridens hetta har hon också förståelse för, men menar att det måste finnas gränser. Själv råkade hon komma med på tv när hon visade finger åt domaren under en match.

– Min mamma såg det och kommenterade det. Men jag tycker att det är okej att peka finger i stridens hetta, men det är inte okej att slåss, säger Meénakshi Bredberg.

Inför varje HV-match brukar hon ha med sig en HV-flagga. Den är nu 14 år gammal och har upplevt tre guld. Meénakshi Bredberg hoppas att det ska bli ett fjärde.

– Jag måste alltid ha med mig min HV-flagga, annars känner jag mig naken. Jag är ganska kort och brukar därför luta mig mot ett av räckena och de flesta brukar tycka att det är kul att jag är där med min flagga, säger hon.

Ser matchen hemma

Meénakshi Bredberg hoppas naturligtvis att HV71 ska ta guld i år. Tyvärr kommer hon inte att kunna följa nästa match på plats då hon blivit sjuk.

– Jag får följa matchen hemifrån. När en försäljare försökte få mig att betala för C-more sa jag att jag var tvungen att tänka på min hälsa. När han inte förstod vad jag menade sa jag att jag inte har någon hjärtstartare hemma. Tänk om det blir en så spännande match att jag får en hjärtattack!

Meénakshi Bredberg förklarar att hon just nu lever helt i hockeybubblan och att det bara är hockey som existerar.

– HV är så otroligt värda att få guld! Hoppet är det sista som överger människan och kan vi förlora på hemmaplan så kan även de det!