Jnytt
Epostadress Lösenord

Annons

Här rullar kortegen genom stan

Här rullar kortegen genom stan

Sveriges motorcyklister rullade genom Jönköping under fredagskvällen, bland annat för att samla in pengar till Barndiabetesfonden.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Annons

Så ska volontärer stötta de äldre

I maj stod det klart att den akuta personalbristen på Annero äldreboende på Visingsö har löst sig över sommaren. Men för att stötta upp äldreomsorgen ytterligare testar man nu på att införa väntjänster. Under torsdagen hålls ett möte med nio personer som anmält sitt intresse.

Tvingas ställa in ny utbildning

Södra Vätterbygdens folkhögskola kommer inte kunna starta sin nya utbildning film- och medieproduktion till hösten. Beskedet kom i början av veckan och sammanlagt berörs nio antagna som nu riskerar att stå sysslolösa efter sommaren.
– Vi beklagar att det har blivit så här, säger Anders Georgsson, rektor på Svf.

Företaget växer – öppnar nytt kontor

JSB växer. Under hösten påbörjar företaget etableringen av ett nytt platskontor i Jönköping, vilket är en del av deras tillväxtstrategi.

Ny högstadieskola – här byggs den

Stadsbyggnadsnämnden har sagt ja till planerna på att bygga en ny högstadieskola vid Sandagymnasiet.
– Det handlar om att bygga ut högstadieskolan och det är vi positiva till, säger Anders Samuelsson (C), ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

Hade skarpladdat vapen i byxorna

Polisen ryckte ut till en bostad i Jönköping på grund av ett bråk. På plats påträffades en kraftigt påverkad man med ett vapen i byxlinningen. Nu väcks åtal för grovt vapenbrott.

Sparkrav på barnen – det händer nu

Politikerna i barn- och utbildningsnämnden i Jönköpings kommun vill se en kostnadsberäkning innan de tar beslutet om en besparing inom förskolan och öppna förskolan.
– Vi vill se om det är värt summan vi sparar eller om det ger mer negativa konsekvenser, säger Anna Carlsson (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Bildspel: Minifestival på Råslätt

Hoppborgar, sumobrottning och ansiktsmålning var några av de aktiviteterna som erbjöds under eftermiddagen när Sommarkul besökte Råslätt. Barn och vuxna hade samlats för att njuta av ännu en härlig sommardag.

Krönika: ”En viktig dom för dig”

Så föll domen. De två personer som stod åtalade för att ha hotat Jnytts och Hall Medias förra ansvarige utgivare Marie Johansson Flyckt och en vän till henne, dömdes på onsdagen i tingsrätten. Det är en viktig markering från rättssamhället – och en viktig dom för dig.
Artikel 2 av 9
Så ska volontärer stötta de äldre
Tillbaka till startsidan