Annons

För Barnarpsborna har det funnits få alternativ för den som vill sälja villan eller bostadsrätten och bo kvar i en hyresrätt på orten. Därför satsar bolaget HP/UBAB Hyresbostäder nu på nya hyresrätter i Barnarp.

Annons

Bolagets ägare HP Boendeutveckling och Ulricehamns Betong har gemensamt sedan 2008 utvecklat bostadsrätter i södra Sverige, bland annat de två bostadsrättshus som byggs intill tomten på Höstljungstigen.

De nya hyresrätterna som kommer att byggas blir ettor, tvåor och treor i storleken 52-88 kvadratmeter. Alla lägenheter kommer att få en stor inglasad balkong eller ett uterum med en egen trädgårdstäppa.

Enligt HP Boendeutveckling kommer hyresrätterna att få samma standard som bostadsrätterna som ligger intill. Hyran vid inflyttning kommer att ligga på 6 909 kronor i månaden för ettor, 7 961-8 486 kronor i månaden för en tvåa och 9 988-10 364 kronor i månaden för en trea. Det handlar då om kallhyror och ett grundutbud för tv ingår.

– Det finns en allmän uppfattning om att lösningen på bostadsbristen är att bygga små, billiga hyresrätter. Enkelt i teorin men betydligt svårare i praktiken. Alla kan inte eller vill inte ta lån för sitt boende och då är det naturligtvis bra att det byggs hyresrätter. Den allra viktigaste åtgärden mot bostadsbrist är att det byggs nya bostäder, oavsett upplåtelseform. Detta frigör billigare boendealternativ i befintligt bestånd, säger Håkan Jansson, affärsutvecklare på HP Boendeutveckling, i ett pressmeddelande.