Annons

Det var sent på julaftonskvällen, när gästerna gått hem och det närmade sig läggdags, som den 24-årige serviceteknikern Jonathan Lönanders mamma Åsa kom ihåg att de hade glömt att skrapa fyra Triss. På plats fanns även Jonathans storasyster Simone och hennes sambo.

– Vi skrapade varsin lott och jag skrapade fram tre tv-apparater. Då tänkte jag att det här kan ju inte vara sant, så då kollade jag en extra gång och sade sedan "jag har skrapat fram tre tv-apparater". "Nej, du skojar, du skojar" sade de andra då, säger Jonatan Lönander i ett pressmeddelande.

Blev chockad

Hans mamma har dock en annan minnesbild.

– Nej, du sade så här: "Jag har vunnit 90 kronor i tre tv-apparater. Tre tv-apparater, vad är det?", säger mamman.

Hon uppger att sonen blev lite eftertänksam innan han på riktigt förstod att han hade vunnit.

Annons

Under fredagsmorgonen var det dags att skrapa i tv-rutan. Jonathan Lönander uppger att han varit inställd på garantisumman, 100.000 kronor, och blev chockad när det stod klart att han vunnit 250.000 kronor.

– Overkligt, det är så overkligt. Det känns bra och det vimlar in sms. "Du skötte dig bra" står det, och det känns ju bra för då har man inte skämt ut sig, haha, säger han i pressmeddelandet.

Delar på vinsten

Familjen har som tradition att dela på vinster över 1.000 kronor, men vid jul låg gränsen på 10.000 kronor. Då de är fyra som delar på summan blir det 62.500 kronor var. Jonathan Lönander ska använda pengarna till en planerad Japanresa nästa vinter då han ska dit och åka skidor.

– Sedan ska jag köpa en MC-hjälm och också gå till tandläkaren. Det är ju en sådan grej man bara skjuter på och jag har varit för snål. Det finns ju roligare saker att lägga pengarna på, haha.

Svenska Spels vinnarkommunikatör Magnus Fridell beskriver Jonathan Lönander som en lycklig vinnare.

– Det är också roligt att vinsten kommer hela familjen till nytta. Vem vet, de kanske passar på att göra något riktigt roligt tillsammans också, säger han i pressmeddelandet.

Vinstlotten köptes hos Coop Östra torget i Jönköping.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app