Annons

Räddningstjänsten uppger att de flesta olyckor som inträffat under natten varit avåkningar i halkan. Det är norra länsdelen öster om Vättern som varit mest drabbat.

Som vi berättat inträffade det flera trafikolyckor under söndagen. Strax efter klockan tio i går kväll var det bland annat en personbil som körde in i ett vajerräcke på en mötesfri väg på E4 i södergående riktning strax söder om Gränna. Två personer drabbades. De satt kvar i bilen när räddningstjänsten kom till platsen, men de var inte fastklämda och var oskadda.

Backande lastbil på E4

En singelolycka inträffade tre kilometer innan Mullsjö, vid Slättängskorset, strax innan halv elva på söndagskvällen. En buss hade hamnat på tvären över vägen och det blev stopp i trafiken. Det var många långtradare på plats och folk fanns i bussen.

– Vi var aldrig ute på detta, då det mest handlade om att trafiken stod still. Det var bakomvarande långtradare som inte kom fram. Det började rulla senare, men jag vet inte exakt när, säger Annelie Ahlqvist.

Vid 23-tiden fick räddningstjänsten också in samtal om att det var stopp i trafiken i en lutning vid Brahehus, Gränna.

Annons

– Det hade varit stopp i trafiken sedan åtta på kvällen, men vi fick samtal om det först klockan elva då någon förbipasserande hade sett hur en lastbil försökte backa på E4:an, och det är ju inte så bra. Därför åkte vi faktiskt ut och stoppade den här lastbilen, berättar Annelie Ahlqvist.

Enligt polisen och räddningstjänsten blev natten lugnare, även om det inträffat olyckor även då.

Mest avåkningar

Vid halv fyra–tiden på måndagsmorgonen inträffade en singelolycka på en mötesfri väg i E4 i södergående riktning i höjd med Klevshult, Skillingaryd, söder om Jönköping. Det var en lastbil som kört in i ett vajerräcke och stod mitt i vägen. Det orsakade begränsad framkomlighet i trafiken.

– Lastbilen stod på tvären och hade fastnat i vajerräcket. Det var stopp i trafiken i två timmar, men nu är filen öppen igen, berättar Annelie Ahlqvist.

06.21 fick SOS Alarm också larm om en trafikolycka på avfarten från E4 mot länsväg 806 där två bilar kolliderat. EN av bilarna ska ha fått sladd i samband med en omkörning, enligt larmet. Bilarna krockade och hamnade i diket. Polisen åkte till platsen och kommer varna trafikanter i samband med bärgningen.

Annelie Ahlqvist sammanfattar natten med att det varit mest avåkningar i trafiken och att snöfallet orsakat stopp i trafiken på sina håll.

– Peppar, peppar så har det varit lugnt nu, men vi får se när folk ska börja åka till jobbet. Kanske har allmänheten lyssnat på varningarna om att inte ge sig ut i trafiken i onödan, för det har varit mest yrkeschaufförer som fastnat här och var, säger hon.

Vet du mer? Har du bilder? Mejla Jnytt!