Annons

Jönköpingsborna vill svalka sig och det tackar utomhusbaden för. Parkeringarna utanför Brunstorpsbadet är fullsmockade av bilar, samma sak gäller barnbassängerna.

- Badet är populärt när det är öppet, speciellt såna här fina dagar. Det är bra tillströmning från Jönköping men även folk som kör på E4, det är en bra rastplats, säger Peter Hagström, enhetschef på kultur och fritidsförvaltningen i Jönköping.

Badet var stängt förra sommaren på grund av vattenläckor, men det är inget som minskat tillströmningen av människor i år. Badet lockar i mellan 1000 och 1300 personer varje dag i sommarvärmen.

- Badet är ju stort, det finns simbassäng, vattenrutschkana, mindre bassänger och sen finns ju tillgång till Vättern precis nedanför här. Det finns mycket att göra inne på området. Vi har ju plats för fotboll, volleyboll och lekplatser. Det är nog helheten som lockar, säger Peter Hagström.

Annons

Bakterievarningar får fler till badet

Det har rapporterats om bakterier, som kan leda till magsjuka, i bland annat Uddebosjön. När möjligheten för bad i sjöar stoppas, leder det till mer folk i bassängerna.

- Vi får ju se lite grann nu när det gäller det här med bakterierna som har hittats i vissa sjöar. Om det händer att fler sjöar blir drabbade av dessa bakterier kan det självklart göra att fler i stället tar sig till bassänger.

"Fräscha upp badet"

På grund av att så många badar på Brunstorpsbadet kommer de förmodligen gå med ett överskott, vilket kommer kunna användas till att göra badet ännu mer attraktivt.

- Enligt budgeten ska vi ha öppnat den 14 maj och stänga den 29 augusti, nu öppnade vi den 24 juni vilket innebär att vi fick ett inkomst-bortfall. Men efter den fantastiska sommar som varit nu så tror jag att vi kommer få ett överskott. Det kommer gå in i förvaltningen och till de åtgärder som vi vill göra här för att fräscha upp badet.

Förutom Brunstorpsbadet finns Attarpsbadet i Bankeryd och Kumlabybadet på Visingsö som tempurerade utomhusbassänger. Även de är, enligt Peter Hagström, mycket attraktiva dessa tider.