För nästan exakt ett år sedan kritiserade jag J-Södra för obefintlig marknadsföring av säsongens första träning. Då var det i princip tomt på läktarna, vilket inte var någon överraskning eftersom det inte fanns någon information varken på hemsidan eller i sociala medier. Ett 20-tal åskådare fanns visserligen på plats, men det var i första hand personer som arbetar för klubben och de närmaste entusiasterna.

I år såg det helt annorlunda ut. Redan vid medlemsmötet i slutet av november sades det att det skulle bli någon form av uppstartsträff i samband med första träningen och det lades ut information på hemsidan i god tid.

Vill ändra uppställning

Hur blev det då? Jo, ett hundratal personer kom för att lyssna till nye tränaren Jörgen Wålemark och för att se på när spelartruppen presenterades. Publiken gavs tillfälle att ställa frågor, men där var det inget direkt som var uppseendeväckande.

Annons

Hur som helst var detta ett bra initiativ. Jag föredrar öppenhet, och initiativ som detta minskar definitivt inte intresset för laget och klubben i stort.

Det mest intressanta som kom fram var att Wålemark har för avsikt att ha 3-4-3 som grunduppställning. Syftet med detta är att bli väldigt starka centralt. Jag tycker att detta är väl värt att testa, men det kommer samtidigt krävas att det finns löpstarka kantspelare. På högerkanten finns två bra alternativ i Alexander Jallow och Jesper Svensson (jag utgår från att han bli kvar i J-Södra), medan det däremot ser mer osäkert ut på vänsterkanten. Där finns Tom Siwe att tillgå, men känslan är att man behöver få in något alternativ till den 30-årige trotjänaren.

Jag vill även se att fler spelare deltar i offensiven. I fjol kändes J-Södra många gånger väldigt uddlöst, vilket var en effekt av att för få spelare följde med upp i anfallen.

Står sig i år?

Arbetet med hemsida och andra kanaler går åt rätt håll. Men jag saknar fortfarande information om när träningsmatcherna spelas, så det finns fortfarande mer att önska. Det har vi fått kolla upp på annat sätt.

För er som undrar är det bara en vecka kvar till årets första träningsmatch, och som traditionen bjuder står Husqvarna FF för motståndet i Elmiahallen. Det får vi en första fingervisning om hur kommunens två bästa herrlag står sig i år. Har ni inte möjlighet att vara på plats kan ni se matchen på Jnytt.

Mycket att välja på

I helgen finns det mycket att välja på för den idrottsintresserade. Jag vill passa på att slå ett slag för HC Dalen nu när de gör ett gästspel i Kinnarps Arena. Norrahammarsgänget är väl värt en större publik efter en väl genomförd säsong.

På söndag tänker jag kolla på basket mellan Wetterbygden Sparks och Högsbo. Är framför allt intresserad av vad landslags- och proffsmeriterade Louice Halvarsson kan uträtta nu när hon gör comeback efter skadeproblem och barnafödande.