Annons

Huskvarna Gymnastikförening har hållit till i Huskvarna sporthall och i Gamla Idrottshuset, där förhållandena inte varit optimala. Därför har de i många år kämpat för en ny hall.

Nu är en lång väntan över.

Senare i januari kommer de nämligen att flytta in i den nybyggda sporthallen som ligger vägg i vägg med den befintliga sporthallen.

– Det är frågor vi har jobbat med i över tio år, så jag kan inte vara annat än nöjd, säger Anette Lilja, styrelseledamot och tränare i HGF.

”Betyda enormt mycket”

– Det kommer betyda enormt mycket. Nivån på våra gymnaster kommer öka. De blir inte automatiskt bättre för att de tränar i en ny hall men de får möjlighet att träna på ett annat sätt. För oss ledare blir det bättre eftersom vi inte längre behöver släpa grejerna mellan olika platser. En annan fördel är att barngymnastiken får bättre tider i den gamla hallen när tider frigörs.

Annons

HGF står nu inför utmaningen att rekrytera ledare som kan ta hand om alla barn och ungdomar som vill träna i klubben.

Anpassad för gymnastik

– Vi behöver få tag i massor av nya ledare. Vi hade lätt kunna svälja 50 stycken. Vi kollar om föräldrar till barn som står i kön kan utbilda sig, säger Lilja.

– Det sprider sig att vi flyttar in i en ny hall, det är mångdubbelt fler som står i kö. Det har ökat från 225 till 400 på ett år.

Den nya hallen kan användas till en rad olika idrotter, men är speciellt anpassad för gymnastik. I en del av hallen finns det mattor som kommer att ligga ute för jämnan, och en av dem är höj- och sänkbar.

Anette Lilja tycker att dialogen med Jönköpings kommun har varit bra och att föreningen har fått framföra sina önskemål.

– Det måste jag säga. Det är inte lätt för en kommun att förstå våra behov, så vi har fått förklara vad vi behöver och fått vara väldigt involverade, säger hon.