Coverfestivalen har blivit ett årligt återkommande arrangemang, och nu pågår förberedelserna för fullt inför årets upplaga.

– Vi är på banan med allting även om det alltid är en massa grejer att sy ihop. Vi känner att vi har fått till många bra bokningar, det blir en bra festival, säger Mattias Höijer, som står bakom coverfestivalen tillsammans med Peter Böhme.

Är det svårt att få till bra bokningar?

– Man får inte bara tänka i egna banor utan det är viktigt med en bred musikstil. Det ska vara något som passar alla. Vi får massa förfrågningar från band ute i landet som vill vara med. Men vi vill i första hand ha lokala band och addera flera kända musiker och namn.

"Köpt in större band"

I årets lineup återfinns kända artister som Thomas Di Leva, Jan Johansen och Peter Johansson. Men i startfältet, som består av 21 akter, finns det även flera lokala artister som gör egna tolkningar av låtar från band som Ebba Grön, Roxette och Queen.

Annons

– Vi har köpt in större namn den här gången och är jättenöjda. Jag vill säga att det är vårt bästa startfält hittills i och med att vi har så många kända namn, säger Höijer.

Vem tror ni kommer locka mest publik?

– Det är jättesvårt att säga. Vi tror på helheten och att alla drar sitt strå till stacken, men Di Leva är en speciell människa som drar mycket folk.

Slutsålt nästan varje gång

Coverfestivalen har varit slutsåld nästan varje gång sedan starten för åtta år sedan, och även till årets upplaga har det varit ett stort sug efter de 1 200 biljetterna.

– Det ser bra ut, det tuffar på hela tiden. I nuläget är mer än hälften av biljetterna sålda, och då vet vi att det händer mest de sista två veckorna, säger Mattias Höijer.

Vad är det som gör festivalen så populär?

– Jag tror att det är bredden, att det finns något för alla. Sedan ligger den i årets fattigaste månad, då det inte händer så mycket annat. För en del blir den en hemvändarträff, man stöter på folk som man kanske inte har träffat på 20 år.

Fredag 26 januari är det dags för 2018 års upplaga av den populära coverfestivalen på Harrys. Bilden togs vid förra årets festival.
Foto: David Wreland

Peter Böhme och Mattias Höijer står bakom coverfestivalen.
Foto: Lasse Johansson