Annons

Idag kom beskedet att Alliansen nu har nått en gemensam syn på var en ny arena som uppfyller en allsvensk standard ska ligga. Prislappen blev för hög för Jordbron menar Alliansen så därför föreslår man nu att den istället ska ligga på Råslätt eller även fortsättningsvis i Stadsparken.

Foto: Jnytt/Montage 

– Spiken i kistan Länsstyrelsens avisering om en total miljökonsekvensutredning, säger Moderaternas kommunalråd Carin Berggren till Jnytt.

Carin Berggren har under hela den senaste tiden arbetat för att arenan ska byggas på Jordbron.

– Prislappen skenar, någonstans finns en smärtgräns. Även om jag tycker att det är en bra placering kan jag inte driva den när det inte finns någon ljusning och när det bara blir dyrare och dyrare.

Ser du det som ett nederlag?

– Nej, jag tycker att placeringen är väldigt bra. Den pekades ut av duktiga tjänstemän som den bästa platsen.

Tjänstemännen pekade alltså ut Jordbrovallen som bästa platsen, men till slut blev den mer eller mindre den sämsta platsen.

Är tjänstemännen så duktiga egentligen?

Annons

– Ja, det är de väl, gällande denna fråga blev det magplask, det får man vara ärlig att säga, konstaterar Berggren.

Besked våren 2017

– Nu arbetar vi med två spår. Vi kommer omgående att köra igång ett arbete med att ta fram en ny arena på Råslätt. Det arbetet ska vara klart under våren 2017. Parallellt kommer vi att arbeta vidare och se om Stadsparksvallen kan vara ett alternativ även i fortsättningen.

Den grupp som arbetat med att ta fram ett förslag för en ny arena vid Jordbron kommer nu att fortsätta sitt arbete, men fortsättningsvis med Stadsparksvallen och Råslätt.

– Vi ska träffa representanter från J-Södra redan i morgon (onsdag) då vi ska prata ytterligare om det här. J-Södra har även två platser i den grupp som ska arbeta vidare med den nya arenan, fortsätter Carin Berggren.

Vad som kommer att hända är för tidigt att säga. Nu ska man arbeta med två spår och sedan pröva dessa mot varandra.

När det gäller Råslätt så används idrottsplatsen flitigt. På vintern spelar Jönköping Bandy sina hemmamatcher där, dessutom används den mycket av friidrottarna och av Råslätts SK. Än så länge har politikerna inte tagit någon hänsyn till dessa, och man har inte diskuterat deras framtid.

– Vi ska först peka ut en definitiv plats, då får det vara något vi beaktar, säger Andreas Sturesson, KD.

Södra och S missnöjda

Socialdemokraterna är mycket kritiska över Moderaternas beslut.

– Vem kan lita på ett parti som tycker en sak ena veckan och en annan den andra, säger kommunalrådet Mona Forsberg. Läs hela hennes kommentar här.

Även J-Södra är kritiskt till hur Alliansen har agerat.

J-Södras ordförande Mats Tidstrand säger till Jnytt att "Det här är ett besked som väcker fler frågor än svar". Läs hela hans kommentar här.