- Förundersökningen pågår och det har kommit fram en hel del, säger åklagare Pernilla Törsleff.

- Bland annat har man hittat mer gods som man tror är stöldgods. Var det har hittats eller vad det är för gods kan jag inte säga.

Jnytt har skrev tidigare i veckan att polisen tror att de båda kan ingå i en internationell liga som gäckat polisen en längre tid. Förutom inbrotten i Habo, Nässjö och Tranås har det även varit omfattande stölder i Norrköping och Linköping.

Kortare biljakt

Efter spaning fick man efter en kortare biljakt stopp på ett fordon i Forserum. I bilen, en Renault Megane, hittade man stöldgods från BMW-bilar, bland annat navigeringssystem, rattar, mittkonsoler och airbags.

Annons

I tisdags häktades de båda männen, på sannolika skäl misstänkta för stöld.

- Utredningen är omfattande. Redan nu står det klart att jag kommer att begära förlängd häktningstid, säger Pernilla Törsleff till Jnytt.

- Bevisläget är bra vilket gör att de är häktade på sannolika skäl.

Två personer är häktade. Är det aktuellt med fler gripanden?

- Det finns i nuläget inte någon ytterligare person som är misstänkt.

Vädjar till allmänheten

Mikael Leidefors, tillförordnad utredningschef vid polisen har tidigare vädjat till allmänheten om att få in tips, allt för att försöka knyta stöldgodset till fler liknande stölder i Jönköpingsområdet och i övriga landet.

- Vi vill gärna få in tips och iakttagelser från allmänheten, även eventuella foton eller filmer om det finns sådana, säger Leidefors.

BMW