Dalen förlorade med 0-2 mot Tranås när fortsättningsserien inleddes i onsdags. Men i seriens andra match blev det poäng.

Hemmalaget fick en bra start på matchen och spräckte nollan genom Julius Selle Larsson när drygt halva första perioden var spelad.

– Vi spelade bra i första, det var vår bästa period i matchen tillsammans med förlängningen, säger Per Gustafsson.

Mål i slutsekunderna

Annons

1-0 stod sig fram till andra periodens slutminuter, men då kom två snabba mål. Först kvitterade Halmstad, men bara två sekunder innan periodvilan var det hemmaledning på nytt efter ett mål från Robin Byström.

– Vi tog några utvisningar, och 1-1-målet kom lite olyckligt i powerplay. Men sedan fick vi ett psykologiskt viktigt mål, säger Gustafsson.

Dalens glädje varade inte särskilt länge. Bara 54 sekunder in i tredje perioden utjämnade Halmstad till 2-2, och det stod sig under ordinarie tid. Matchen gick till förlängning, där Sebastian Bengtsson satte det avgörande målet när blott tolv sekunder återstod.

Matchfakta

Ishockey, Div. 1

HC Dalen-Halmstad HF 3-2 SD (1-0, 1-1, 0-1, 1-0)

Dalens målskyttar: Ju..

Matchfakta

Ishockey, Div. 1

HC Dalen-Halmstad HF 3-2 SD (1-0, 1-1, 0-1, 1-0)

Dalens målskyttar: Julius Selle Larsson, Robin Byström, Sebastian Bengtsson.

Publik: 269, Skandiamäklarna Center.

”Hittade väg att vinna”

– Det var snyggt, och det var rätt kille som fick läget. Det är bra att både han, Selle och Byström fick göra mål, det är viktigt för dem och deras självförtroende, säger Gustafsson, som annars inte var helt nöjd med insatsen:

– Vi spelade inte lika bra som mot Tranås, vi var värda poäng mer då än i dag. Vi slarvade i passningsspelet, fick inte puckarna djupt och gjorde det lite för enkelt för motståndarna. Men vi hittade en väg att vinna och det är huvudsaken.

Individuellt ger Dalen-tränaren beröm till målvakten Adam Bengtsson och fjärdekedjan med Tom Jankovic, Anton Johansson och Oliwer Jonson.

JnyttTV. Se highlights eller hela matchen i repris.